Integralin Ennakoiva- ja ylläpitoasiakkaat suojassa WannaCry-haittaohjelmalta

Useat organisaatiot ovat maailmanlaajuisesti joutuneet WannaCry-nimellä kulkevan kiristysohjelman kohteeksi. Perjantaina alkaneet hyökkäykset lukitsevat kohteena olevien tietokoneiden tiedostot salakirjoituksella. Rikolliset hyödyntävät Windows-käyttöjärjestelmissä olevia haavoittuvuuksia.

Haittaohjelma leviää globaalisti ja tapauksia on todettu jo kymmeniä tuhansia yli 150 maassa. Joukossa on mm. sairaaloita, pankkeja ja muita yrityksiä sekä viranomaisorganisaatioita.

Integralin Ennakoiva- sekä ylläpitoasiakkaat ovat suojattuina WannaCry:n hyökkäyksiltä. Asiakkaillamme on käytössään kaikki tarvittavat ja ajantasaiset Microsoft-päivitykset sekä F-Securen tuotteet.

uutiset

Järjestämme asiakaspalvelun myytinmurtajat -webinaarin pe 2.6.2017

Tiedätkö mistä kannattaa lähteä liikkeelle asiakaspalvelun tehokkuuden nostamisessa? Entä voiko tehokkuutta lisätä laadun kärsimättä?

Toteutamme asiakaspalvelun myytinmurtajat -webinaarisarjan. Webinaareissa keskustellaan asiakaspalvelusta siihen tyypillisesti liittyvien kysymysten, väittämien ja uskomusten kautta. Ensimmäisessä osassa keskitytään tehokkuuteen ja toisessa osassa laatuun ja mittaamiseen.

Tuottavuusvaatimusten kasvaessa jatkuvan parantamisen käytäntöjä on omaksuttu monessa organisaatiossa. Pysyykö teidän asiakaspalvelunne kilpailussa mukana?

Ensimmäinen webinaari järjestetään pe 2.6.2017 klo 9:00. Sen kesto on noin 40 minuuttia. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Mitä yhteistä voi olla paperikoneella ja asiakaspalveluorganisaatiolla? Annamme myös vinkkejä kuinka investoida asiakaspalvelusta säästetyt 25 %.

Webinaari toteutetaan yhteistyössä asiakaspalvelun asiantuntijan White Hatin kanssa. Webinaarisarjan toinen osa järjestetään elokuussa, pysy kuulolla!

Tervetuloa kuuntelemaan!

asiakaspalvelun-myytinmurtajat-webinaari-facebook-1200x628

 

 

 

Integral kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan

Integral kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan Bisnoden kehittämän Rating-järjestelmän mukaisesti. Rating on automaattinen ja jatkuvasti päivittyvä luottoluokitusjärjestelmä, joka kerää ja analysoi järjestelmällisesti yritysten toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota.

Järjestelmä arvioi yrityksen luottokelpoisuutta sekä kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä velvotteista. AAA-luottoluokkaan kuuluu vain 3,5 % suomalaisista yrityksistä.

Lisätietoa Rating-järjestelmästä löytyy Bisnoden sivuilta.

aaa-logo-2017-fi

IoT ja yritysten uudenlaiset mahdollisuudet -webinaari to 11.5.2017

Minkälainen esineiden internet on tänä päivänä ja minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa?

IoT-teknologia kehittyy vauhdilla ja ollaan vihdoin päästy tilanteeseen, jossa pienemmilläkin yrityksillä on varaa hankkia entistä älykkäämpiä ratkaisuja arkipäiväisten pulmien selvittämiseen. Yritysjohdosta kuitenkin vain murto-osa kokee ymmärtävänsä aihetta riittävällä tasolla, jotta sen vaikutuksia omaan liiketoimintaan osataan arvioida.

Haluaisitko tehdä paremmin liiketoimintaa tukevia päätöksiä yrityksesi eri toiminnoista reaaliaikaisen tiedon pohjalta? Kuinka esineiden verkottuminen mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan?

Ilmoittaudu mukaan IoT-aiheiseen webinaariimme, joka käsittelee esineiden internetin mahdollisuuksia, analytiikkaa sekä esimerkkejä näiden käyttötavoista.

Webinaari järjestetään to 11.5.2017 klo 9:00. Sen kesto on noin 30 minuuttia. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Järjestämme webinaarin yhteistyössä Connected Finlandin kanssa. Tervetuloa kuuntelemaan!

IoT eli Internet of Things on laaja termi, joka kattaa useita toisiinsa liittyviä teknologioita ja käsitteitä. IoT jaotellaan usein esineiden internetiksi, teolliseksi internetiksi ja asioiden internetiksi.

iot-webinaari-11-5-facebook-1200x628

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!