Integralin Ennakoiva- ja ylläpitoasiakkaat suojassa Petya-kiristysohjelmalta

Petya-kiristysohjelma leviää nopeasti sisäverkoissa ja Kyberturvallisuuskeskus on saanut ilmoituksia myös Suomessa tapahtuneista tartunnoista.

Tämänhetkisten tietojen perusteella alkuperäinen tartunta on tapahtunut M.E.Doc -nimisen kirjanpito-ohjelmiston päivityksen kautta. Kirjanpito-ohjelmiston päivityspalvelin on murrettu ja se on määritelty jakamaan haittaohjelmaa päivityksenä.

Tartunnan jälkeen kiristyshaittaohjelma leviää sisäverkossa usealla eri tavalla, joten pelkkä koneiden päivitys ei täysin suojaa tartunnoilta. Haittaohjelma leviää erittäin aggressiivisesti myös päivitettyihin koneisiin hyödyntämällä koneella saatavissa olevia käyttäjätunnuksia. Samalla se saastuttaa muita sisäverkon laitteita, joihin voi kirjautua samoilla tunnuksilla. Tämän vuoksi erityisesti ylläpitotunnuksia sisältävät laitteet voivat saastuttaa nopeasti koko verkon.

Integralin Ennakoiva- sekä ylläpitoasiakkaat ovat suojattuina Petya-kiristysohjelmalta. Asiakkaillamme on käytössään kaikki tarvittavat ja ajantasaiset Microsoft-päivitykset sekä F-Securen tuotteet. Lisätietoa haittaohjelmasta löytyy Viestintäviraston sivuilta. 

 

 

Integral mukana Rock The Beach -tapahtumassa

Hietsun rockintäyteinen kesäpäivä pyörähtää käyntiin maanantaina 19.6., jolloin lauteille kipuaa rockbändien aatelistoon kuuluva Foo Fighters.

Integral on mukana taustajoukoissa rakentamassa kesän tykeintä rocktapahtumaa. Toimitamme Hietsuun ja kokoamme paikan päällä kaikki tarpeelliset verkkoyhteydet tapahtuman järjestäjien ja esiintyjien tarpeisiin.

Rock The Beachin kaltaiset tapahtumat vaativat taakseen valtavan määrän ylimääräisiä langattomia sekä kiinteitä verkkoja. Näin tapahtumajärjestäjille, esiintyjille ja vierailijoille taataan häiriöttömästi toimivat palvelut, kuten maksuliikenne ja lipunmyynti.

Pienelle alueelle pakkaantuva rockväki kuormittaa yleistä verkkoliikennettä. Tämän vuoksi olemme mukana tuottamassa järjestäjille moitteettomasti pelaavia yhteyksiä, jotka mahdollistavat myös vierailijoille sujuvan illan.

P.S. Lämmittelijöinä kuullaan tänä vuonna skotlantilaistrio Biffy Clyro, brittiläis-yhdysvaltalainen The Kills ja Apulanta, joka ei esittelyitä kaipaa. Hietaniemen uimaranta 19. kesäkuuta.

Rock.

Konsertin tuottaa Live Nation.

Selviääkö yrityksesi, jos sen tiedot viedään? Lue E-Huoneen artikkeli

Maailmalla on viime aikoina levinnyt useampia erilaisia kiristysohjelmia ja etenkin PK-yrityksissä on syystä herätty entistä herkemmin tietoturvan nykytilaan.

Mitä tapahtuu jos esimerkiksi asiakasrekisteri tai laskutustiedot katoavat tai joutuvat vääriin käsiin? Mahdollisia tietoturvauhkia on mietittävä etukäteen ja tehtävä suunnitelma niiden torjumiseen.

Tuotantojohtajamme Tomas antoi E-Huoneelle aiheesta haastattelun, joka on luettavissa tästä.

 

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!