Käyttökatkos DeskCC- ja DeskLite-palveluissa to 1.2.

Hyvä asiakkaamme,

Line Carrier päivittää 1.2.2018 klo 22 alkaen Otto1:n Deskit, jonka vuoksi DeskCC ja DeskLite ovat poissa käytöstä n. 15 minuuttia.

Samalla tehdään kapasiteetin nosto osalle LC:n palvelimista. Tämä vaikuttaa LC:n mobiililiittymiin sekä TLA-numeroihin, pois lukien LC:ltä uutena otetut muut kuin 09-alueen TLA-numerot.

Toimenpide aiheuttaa päivityshetkellä käynnissä olevien puheluiden katkeamisen. Myös Otosta clientilla ulos soitetut puhelut ovat katkoksen piirissä (callthrough). Muuten puhelinliikenteen pitäisi toimia normaalisti eikä estoa lähteviin tai saapuviin puheluihin pitäisi esiintyä.

Käyttökatkos SAP Contact Center -palvelussa ti 13.2.

Hyvä asiakkaamme,

Merlin suorittaa huoltotyön tiistaina 13.2.2018 klo 23:00 alkaen, joka aiheuttaa enimmillään puolen tunnin kestoisen katkoksen SAP Contact Center -palveluissa. Huoltotyöllä varmistetaan käyttöpalveluympäristön häiriötön toiminta myös jatkossa sekä parannetaan järjestelmän suorituskykyä ja luotettavuutta.

Huoltotyössä uusitaan Merlinin palvelukeskuksen palomuuri. Huollosta aiheutuu maksimissaan puolen tunnin kestoinen katkos SAP Contact Center -palvelussa. Palvelukatkos voi olla myös ilmoitettua aikaa lyhyempi. Huoltotyö koskee kaikkia SAP Contact Center -asiakkaita.

Etäkäsittelijä (External Agent) -toiminnallisuus ei ole käytettävissä huoltotyössä esiintyvän katkon aikana. Merlin suosittelee käyttämään tarvittaessa muita SAP Contact Center -järjestelmästä riippumattomia varajärjestelyitä (esim. operaattorin kautta tehtävät varaohjaukset).

Huoltotyön ajankohta:
13.2.2018 klo 23:00 – 13.2.2018 klo 23:30

Merlinin päivystäjä valvoo huoltotyötä. Ongelmatilanteessa voitte olla yhteydessä Merlinin päivystysnumeroon p. +358 10 4304203.

Mikäli teillä on kysyttävää huoltotyöhön liittyen, otattehan yhteyttä Merlin Palvelupisteeseen puhelimitse 010 430 4210 ma-pe klo 8:00-16:30 tai merlintuki@merlinsystems.fi.

Integralin palvelinsalissa suoritettiin huoltopäivitys

Hei,

Integralin palvelinsalissa tehtiin eilen illalla Meltdown-korjauspäivitysten asennus. Päivitykset suoritettiin kahdennetussa järjestelmässä, joten niistä ei aiheunut käyttökatkosta asiakkaiden palveluissa.

Päivitys alkoi klo 20:00 ja oli valmis noin klo 22:45.

Lisätietoa Meltdown- ja Spectre -hyökkäyksistä löytyy Viestintäviraston sivuilta.

Integral Helpdesk
p. 09 4247 5858
integral@integral.fi

Palveluntarjoajan verkkoyhteyksissä ongelmia

Hei,

verkkoyhteyksissämme oli ongelmia, jotka johtuvat laitevalmistajien julkaisemista tietoturvapäivityksistä.

Verkko-operaattorimme toteutti viime yönä kiireellisen tietoturvapäivityksen, joka aiheutti ongelmia valitettavasti myös Integralin asiakkaille.

Ongelma on korjattu operaattorin toimesta ja palvelut toimivat taas normaalisti.

Olemme pahoillamme tietoturvapäivityksestä aiheutuneesta haitasta.

Integral Helpdesk
p. 09 4247 5858
integral@integral.fi

Intelin suorittimissa bugi – Google ja Microsoft tarjoavat korjauspäivitykset

Eilen keskiviikkona kerrottiin Intelin suorittimista löytyneestä merkittävästä suunnitteluvirheestä. Kpti-haavoittuvuuden vuoksi kaikki Intelin suorittimia käyttävät käyttöjärjestelmät on päivitettävä. Päivitysten ennakoidaan vaikuttavan suoritinten toimintatehoon. Tänään kerrottiin lisäksi, että haavoittuvuus vaikuttaa Intelin lisäksi myös AMD:n ja Armin suorittimien toimintaan.

Bugit mahdollistavat hakkereiden pääsyn laitteen muistissa sijaitsevaan dataan. Hakkeri voi käytännössä saada käsiinsä esimerkiksi salausavaimia, salasanoja sekä avoinna olevien sovellusten tietoja. Haavoittuvuudet vaikuttavat lähes kaikkiin laitteisiin aina pc-koneista puhelimiin ja palvelimiin asti.

Suoritinhaavoittuvuuden korjaukset ovat meneillään

Suoritinbugin korjaukset ovat tällä hetkellä meneillään. Muun muassa Google ja Microsoft tuovat parhaillaan omia päivityksiään tarjolle. Microsoft julkisti normaaliaikataulusta poiketen jo keskiviikkona uuden tietoturvapäivityksen. Sen asentumisesta ja mahdollisista vaikutuksista odotetaan vielä lisätietoja. Android-laitteet uusimmalla turvapäivityksellä ovat bugilta suojassa.

Apple on jo korjannut ongelman ainakin osittain MacOS:n joulukuussa julkaistussa päivityksessä 10.13.2 ja lisäkorjauksia on tiedossa versiossa 10.13.3.

Integralin Reagoiva-, Ennakoiva ja ylläpitoasiakkaat suojattuina

Jaamme kaikki tarvittavat tietoturvapäivitykset automaattisesti kaikille Ennakoiva-, Reagoiva- sekä sopimusasiakkaillemme.

Haluatko tietää lisää päivityksistä tai päivittää tietoturvatasosi?

Ota yhteyttä:
Integral Helpdesk
p. 09 4247 5858
integral@integral.fi

Lisätietoja aiheesta Viestintäviraston sivuilla. 

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!