Töiden takana: Tuomas

24.7.2017

Avaamme muutamassa blogikirjoituksessa mitä kaikkea mielenkiintoista me täällä toimistolla ja kentällä touhutaan ja keiden toimesta. Esittelyvuorossa ohjelmistosuunnittelijamme Tuomas.

Suvivirren raikaessa peruskoulun kevätjuhlassa oli Tuomakselle selvää, että lukuhommat ei nuorta miestä kiinnosta. Kuitenkin, ehkä mielenkiinnosta tai ehtymättömästä kokeilunhalusta, päätti Tumppi kuitenkin ottaa härkää sarvista ja työn alle kaksoistutkinnon. Näin opiskelut sekä ammattikoulussa sähköasentajaksi että samalla lukiossa ylioppilaaksi loppukesästä alkoivat. Kaikkien, ehkä kuitenkin eniten Tuomaksen itsensä, yllätykseksi opiskelut luonnistuivat hienosti ajallaan ilman sen suurempia ponnisteluja.

Opiskelujen edetessä kävi ilmi, että Tuomaksesta kuoriutui suoranainen lukutoukka. Aiemmin kirjoja vieroksunut nuori mies koki lukion käymisen kahdesta vaihtoehdosta mieluisammaksi. Samaan hyssyyn alkoivat ohjelmistot kiinnostaa sähköhommia enemmän ja näin katse suuntautui kohti mahdollisia jatko-opiskelupaikkoja. Lukion tultua päätökseen löytyi mieluisa opiskelupaikka Metropolian ohjelmistotekniikan linjalta.

tuomas-blogitekstiPerushommia ja ohjelmistokehitystä

Tuomas aloitti Integralilla vuonna 2011 ja nykyisellään työt sisältävät projektipäällikön ja ohjelmistokehittäjän hommia kehitystiimissämme. Meneillään on useamman vuoden projekti, joka syö tällä hetkellä Tumpin työajasta valtaosan.

Käytännössä kehitteillä olevaa ohjelmistoa jalostetaan käyttökokemusten karttuessa ja viilataan tätä kautta jatkuvasti paremmaksi. Päiviin sisältyy kommunikointia asiakkaiden kanssa vanhaa ohjelmistoa parannellessa ja uusia ominaisuuksia kehittäessä. Lisäksi tulee tietysti jeesattua perushommissa niin toimistolla kuin asiakkaidenkin tiloissa.

Tuomas vastaa myös viestiruutuprojekteista eli esimerkiksi myymälöissä, odotustiloissa tai toimistoissa sijaitsevista näytöistä. Näytöillä voi pyörittää erilaista visuaalista- ja tekstisisältöä, kuten tarjouksia tai videoita. Muutamilla asiakkaidemme rakennustyömailla näyttöjä on hyödynnetty myös esimerkiksi työaikaseurannassa.

Vapaa-ajasta leijonanosan lohkaisee laatuaika energisen Mia-koiran kanssa ja lukeminen on edelleen lähellä Tuomaksen sydäntä. Opiskelutkin ovat lopputyön palautusta vaille valmiit. Työn aiheeksi valikoitui ohjelmiston uudelleenkirjoittaminen.

 

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!