Ohjelmointihommia Teneriffan auringon alla

16.2.2018

”Hommat on oikeastaan lähteneet kulkemaan ihan samalla tavalla kuin toimistolla olisi.” kertoo Tuomas uuden vuoden fiiliksistä soitellessani Slack-puhelua Teneriffan suuntaan. Espoossa sataa räntää ja kommentti tuntuu jotenkin kaukaiselta.

Meidän Tuomas (josta muuten kirjoitettiin aiemmin tässä jutussa) pakkasi perheensä viime vuoden loppupuolella lentokoneeseen ja lähti Teneriffalle etähommiin vuoden ajaksi. Lähdön taustalla kutitteli toive asua hieman pidempi pätkä Tuomaksen vaimon kotisaaren lämmössä. Meillä toimistolla ymmärrettiin täysin, että välillä on mentävä ja etenkin hyvästä syystä.

Halusin kysellä Tuomakselta tarkemmin, miten vuoden reissu käytännössä onnistuu ja kuinka se on vaikuttanut työhommiin. Tietysti meitä toimistolle jääneitä on ikävä, sehän nyt on selvä. Miten muuten 5000 kilometrin välimatka työkavereihin ja tuttuun toimistoon vaikuttaa työn tekemiseen? Sovittiin Tumpin kanssa etäpalaveri ja kävi ainakin selväksi, että kellonaika on Teneriffalla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa.

”Ajattelin ensin, että se ei ehkä onnistu, mutta päätin kuitenkin kysyä meidän toimarilta Annelta, joka sanoikin heti, että tottakai onnistuu.”

”Olen ollut Integralilla noin seitsemän vuotta hommissa ja ajatus Teneriffalle väliaikaisesti muuttamisesta kypsyi hiljalleen. Ajattelin ensin, että se ei ehkä onnistu, mutta päätin kuitenkin kysyä meidän toimarilta Annelta, joka sanoikin heti, että tottakai onnistuu.” kertoo Tuomas. ”Käytännön asioita alettiin järjestelemään myöhemmin ja muutamaa viikkoa ennen lähtöä mietittiin tosissaan, että pelaahan yhteydet varmasti ja missä kanavissa saadaan kaikki tarvittava tieto jaettua.”

”Myös muita työhön liittyviä asioita tuli miettiä, kuten liittymän vaihto, Skypen toiminta sekä miten vakuutus- ja veroasiat hoituvat. Kaikki saatiin kuitenkin rullaamaan mutkattomasti.” muistelee Tuomas parin kuukauden takaista lähtöä. ”Muuttamiseen liittyi myös muun elämän järjestelemistä, kuten tavaroiden myyntiä ja varastointia sekä kodista luopumista. Kaikki meni kuitenkin tosi hyvin ja tuli ainakin tehtyä perusteellinen joulusiivous.”

Perusarkea pikkusaarella

Kuuleman mukaan yhteydet Teneriffalla pelittää mainiosti ja lähes jokaisesta talosta löytyy valokuituyhteys. Tuomas asui perheineen ensin Teneriffan pohjoispuolella vuorten helmassa ennen oman asunnon remontin valmistumista. Teneriffan kodissa on Tuomaksen mukaan rauhallista ja keskittyminen helppoa ilman ylimääräistä hälyä. ”Työkavereita on tietysti vähän ikävä ja välillä kaipaisin sparrausapua, mutta olen mukana esimerkiksi meidän palavereissa Slackilla, jossa on tietysti myös videomahdollisuus.”

”Työnkuvani on tällä hetkellä hieman erikoinen tai vähintäänkin monipuolinen. Tänään on ollut ohjelmassa ohjelmointia ja teknisiä hommia. Viime aikoina aikaa on mennyt paljon projektinhallinnallisiin tehtäviin. Tukipyyntöjä, softakehitystä ja pikkunakkeja, sitä perusarkea.” kertoo Tumppi. ”Täällä on nyt tosi kylmä ja takka on päällä. Ilmanala vaihtuu nopeasti auringosta täyssumuun ja tuuleen.” No tämähän kuulostaa ihan peruspäivältä Espoossa.

”Vapaa-ajalla käydään koirien kanssa vuorilla ja tekemässä ostoksia. Aika paljon puuttuu vielä erilaisia koneenosia. Asioiden hoitaminen sujuu täällä vähän verkkaammin kuin Suomessa, mutta siihen tottuu. ”

Kiitos Tuomas ja loppuun kyselin vielä muutamia vinkkejä Teneriffan kävijälle:

Las Raices
Nuuksion tyyppinen kansallispuisto, josta löytyy erilaisia vaellusreittejä. Välillä reitti menee ns. Barrancon, eli rotkon lävitse. Osa metsästä palanut joskus kovien kuivakausien aikaan ja se on nähtävissä vielä monesta puusta. Grillikatoksia löytyy ainakin reittien alkupäästä.

Masca ja salainen ranta
Masca on kylä vuorilla, josta laskeudutaan kävellen rotkoa pitkin rantaan. Matka kestää noin 2-3 h suuntaansa ja on melko vaativa. Tähän kannattaa tutustua hieman etukäteen. Masca on näkemisen arvoinen ja siellä on hyviä ravintoloita.

El Faro de Teno -majakka
Majakalle johtaa vuoren rinnettä etenevä serpentiinitie. Majakalta näkee koko saaren pituussuunnassa sekä maailmanlopun kalliot.

El Teide -vuori ja kansallispuisto
Teide on Espanjan korkein huippu (3 718 m) ja sen ympäristössä on useita upeita vaelluspolkuja.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!