Tietoturvaopas pk-yrityksille

2.8.2016

Pk-yrityksen toimiva IT-ympäristö rakentuu useista eri osista, jolloin vaatimukset esimerkiksi IT-järjestelmien suhteen ovat erilaisia. Hyvin toimiva ja suunniteltu IT-ympäristö parantaa paitsi työn tuottavuutta myös yrityksen kannattavuutta. Tämän vuoksi onkin tärkeää määritellä IT-ympäristölle asetetut tavoitteet eli käytännössä suunnitella miten ja millä keinoin se tukee liiketoimintaa kokonaisuudessaan. Olemme myös huomanneet, että mitä monimutkaisemmaksi IT-ympäristö ehtii rakentua, sitä hankalampaa sen ylläpito ja päivittäminen on. Usein saattaakin käydä niin, että ympäristö on rakentunut vuosien varrella useista eri osista, joiden hallinta ja yhteensovittaminen jälkikäteen on työlästä.

Usein kuullaan keskustelua siitä, kenen valmistajan kone tai laite on toista parempi, vaikka todellisuudessa kaikkein tärkeintä on tehdä oikeita asioita ja huolehtia, että taustatekijät ovat kunnossa. IT-osasto tietää mitä pitää tehdä ja käy keskustelua muiden osastojen ja oikeiden henkilöiden kanssa. Toimivat ja helppokäyttöiset työvälineet ovat tietysti työn sujuvuuden kannalta tärkeät, tietoturva mukaanlukien.

Tietoturva vaatii uudenlaista ajattelua. Nykyisin tietoturvan lähtökohta on uhkien tehokas ennakointi ja sovellusten joustava käyttö ja tarjoaminen esimerkiksi pilvipalveluissa. Teimme keskeisimmät asiat sisältävän tietoturvaoppaan erityisesti pk-yritysten käyttöön. Ohjeemme auttavat suunnittelemaan toimintaa ja ennakoimaan mahdolliset tietoturvahaasteet. Kokosimme keskeisimmät tietoturva-asiat yhteen pakettiin, josta saa vinkkejä ja ajatuksia tietoturvan vahvistamiseen.

Lue lisää käytännön vinkkejä tietoturvaoppaastamme. Lataa opas ilmaiseksi alta.

« Paluu

Lataa maksuton tietoturvaopas PK-yrityksille

Uudenlaisen työn tietoturva vaatii käyttäjältään entistä enemmän. Lataa vinkit parhaimpiin käytäntöihin.
LATAA OPAS
CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!