Tietoturvauutiset 01/2019

17.1.2019

Viimeaikaisissa tietoturvaa koskevissa uutisissa on toistunut muutama tuttu teema. Office 365 -tietojen kalastelu ei näytä laantumisen merkkejä ja palvelunestohyökkäysten määrä on ollut kasvussa.

Joulukuussa Office 365 -tunnusten kalastelu jatkui erittäin aktiivisena ja tietojenkalastelun tavat vaikuttavat monipuolistuneen. Uutena Office 365 -tunnusten kalastelukeinona käytettiin murrettuilla tunnuksilla Sharepointiin luotuja linkkejä.

Käytännössä Microsoft Office 365 -huijaus ohjaa uhrin luotettavalta vaikuttavaan Sharepoint -ympäristöön, jonne hyökkääjä on tallentanut käyttäjän tietoja kalastelevan dokumentin. Viestit on lähetetty murretun käyttäjätilin osoitekirjasta urkittujen yhteystietojen perusteella, joka lisää viestien uskottavuutta.

Palvelunestohyökkäysten määrä kasvussa

Palvelunestohyökkäysten määrä kasvoi vuoden 2018 loppua kohden. Etenkin loppuvuodesta havaittiin useita palvelunestohyökkäyksiä, joista osa oli kestoltaan tavanomaista pidempiä. Osittain kehittyneiden suojauskeinojen ansiosta, palvelunestohyökkäysten vaikutukset jäivät kuitenkin vähäisiksi.

Verkkojen toimivuus parantunut vuoden takaiseen verrattuna

Vakavia häiriöitä oli lukumäärällisesti viime vuotta enemmän, mutta niiden kestot ovat selvästi lyhentyneet. Pienempien häiriöiden määrä on vähentynyt ja verkkojen toimivuus samanaikaisesti parantunut. Vuoden 2018 vakavimmat verkkohäiriöt painottuivat kesään.

Lähde: Kyberturvallisuuskeskus

Tarjoamme turvalliset ja toimintavarmat ratkaisut virusten torjuntaan, palomuureihin sekä varmuuskopiointiin. Kauttamme saat kattavasti erilaiset IT-palvelupaketit sekä esimerkiksi virtuaalipalvelimet. Lue lisää. 

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!