Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
IoT
Asiakas
Referenssi
Liiketoimintatieto

SRV hyödyntää IoT-antureiden tietoa

Antureiden etäluettavuus vapauttaa resursseja muihin tehtäviin, kun erillistä mittapisteiden lukukierrosta ei tarvita.

Asiakas:
SRV Yhtiöt Oyj

SRV hyödyntää IoT-antureiden
tietoa

SRV rakensi Aalto-yliopiston uuden kampusrakennuksen, Kauppakorkeakoulun tilat sekä Metrokeskuksen liiketilat Espoon Otaniemeen. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön rakennettiin erilaisia opetus- ja työtiloja 33 000 neliömetrin verran. Rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa 2016 ja tilat valmistuivat vaiheittain vuoden 2018 aikana.

SRV hyödynsi työmailla IoT-antureita olosuhdetietojen mittaamiseen. Antureilla havainnoidaan lämpötila- ja kosteustietoja, joiden perusteella tehdään tarvittavat rakennusaikaiset lämmitys- ja kuivaustoimenpiteet sekä ilmanvaihtoon liittyvät säädöt. Työmaa oli jaettu eri lohkoihin, joihin asennettujen antureiden tietoja seuraamalla nähtiin olosuhteet eri vuorokauden aikoina.

”Antureiden etäluettavuus vapauttaa resursseja muihin tehtäviin, kun erillistä mittapisteiden lukukierrosta ei tarvita”, kertoo SRV:n projekti-insinööri Ilkka Hätönen.

”Lisäksi jatkuva mittaus mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan, jonka kautta mahdollisiin olosuhdepoikkeamiin voidaan reagoida viipymättä. Hallitut olosuhteet mahdollistavat rakenteiden tehokkaan kuivattamisen ja työmaan aikataulun mukaisen toteuttamisen.”

Pienikokoiset anturit sopivat erityisesti työmaille

SRV valitsi Integralin IoT-antureiden toimittajaksi työmaalle, sillä anturit ovat helposti asennettavissa ja toimintavarmoja. Anturit toimitettiin työmaalle seuraavana päivänä tilauksesta, jolloin olosuhdetietoa päästiin seuraamaan ja tallentamaan nopealla aikataululla. SRV:n henkilökunta asensi anturit tarvittaviin sijainteihin, mutta Integral kuitenkin avusti anturitietojen siirtämisessä käyttöliittymään.

”IoT-antureiden asennus ja käyttö oli vaivatonta. Positiivista oli antureiden pieni koko sekä toimiminen ilman erillistä virtalähdettä tai tukiasemaa. Näistä syistä ne sopivat jatkuvasti muuttuvassa työmaatilanteessa hyvin olosuhdeseurantaan.”

Mittausten historiatieto saatavilla myös työmaan valmistuttua

Antureiden tuottamaa tietoa seurataan helppokäyttöisestä liittymästä joko tietokoneella, mobiililaitteella tai mobiilisovelluksella. Anturit välittävät olosuhdetietoa liittymään jatkuvasti ja historiatieto on saatavilla aina asennuksesta alkaen. Kesäaikana seurataan pääsääntöisesti lämpötilan ja kosteuden suhdetta, jolloin lisätään tarvittaessa kosteudenpoistotoimenpiteitä. Talvella ennakoidaan ja ehkäistään jäätyminen lisäämällä lämmitystä lohkoittain.

Käyttöliittymään on asennettavissa lisäksi hälytysrajoja, jolloin esimerkiksi asetetun lämpötila-alueen ylittyminen tai alittuminen aiheuttaa sähköpostihälytyksen sovittuun osoitteeseen. Tällöin työmaalla ehditään reagoimaan heti mahdollisiin ongelmiin. Lisäksi ennalta määritellyt henkilöt pääsevät seuraamaan antureiden tuottamaa tietoa, jolloin data on myös helppo raportoida tarvittaessa eteenpäin esimerkiksi työmaavalvojille. Antureiden tuottama tieto säilyy järjestelmässä vuoden ajan ja on aina viisi vuotta eteenpäin raportoitavissa.

”Työmaan kannalta tärkeää on antureista muistiin jäävä mittausten historiatieto. Näin voidaan tarvittaessa jälkikäteenkin saada tietoa esimerkiksi tietyn työvaiheen aikana vallinneista sisäilman olosuhteista. Historiatietoa käytetään myös laajemmissa kosteudenhallintaraporteissa, joita työmaalla tehdään 2-3 viikon välein.” muistuttaa Hätönen.

link
SRV Yhtiöt Oyj
Ratkaisuja kaikkiin työympäristöihin

Toteutamme ICT- ja ohjelmistoratkaisuja kaikkiin ympäristöihin

Maailma muuttuu nopeasti ja teknologia sen mukana. Varmista työsi sujuminen ylläpitämällä liiketoimintaasi. Sinun ei tarvitse tietää miten.

Missä voisimme auttaa sinua? ICT-palvelut, Ohjelmistopalvelut, asiantuntijapalvelut ja IoT

Asiakkaitamme:
SRV Yhtiöt Oyj
Laattapiste Oy
SMC Automation Oy
Planera Oy
Tanssikoulu DCA
Talousagentit Oy
Liikelaitos Stara
Handelsbanken Finans Abp
Pylon Rakennus Oy
Auramo Oy
Stella Kotipalvelut Oy
Hairmail Oy
Kiinnostuitko? Laita viesti myyntiimme tästä

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää yhteystiedot
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?