Omavalvonta

Omavalvonnalla tarkoitetaan viranomaisten (Evira, Valvira) edellyttämiä elintarvike- ja lääketurvallisuuden ylläpitomenettelyjä, joilla alan toimijoita velvoitetaan tuottamaan palvelunsa kontrolloidusti ja laadukkaasti. Omavalvonnan avulla pyritään varmistamaan, että esimerkiksi lääkkeiden säilyttäminen täyttää sille asetetut vaatimukset ja toimija hallitsee toimintansa riskit.

Toimitamme IoT-palveluita omavalvonnan tueksi. Palvelumme sisältää mitta-anturin, datasiirron sekä käyttöliittymän. Mittauksesta saatuja tietoja voidaan katsella niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin. Palvelumme soveltuvat esimerkiksi apteekeille, ravintoloille, kioskeille ja päivittäistavarakaupoille.

Automatisoitu omavalvonta säästää aikaa sekä vähentää virheitä

Tuotteiden säilytysohjeissa on määritelty säilyttämiseen liittyvät lämpötilarajat, joiden toteumista seurataan omavalvonnalla säännöllisesti. Haasteeksi voi kuitenkin muodostua henkilökunnan aktiivisuus sekä muistin varassa toimiminen, jolloin inhimillisiä unohduksia lämpömittareiden lukemisessa ja lukemien kirjaamisessa voi helposti sattua.

Tarjoamme automatisoitua lämpötilanmittausta omavalvonnan tueksi. Laitteemme mittaavat esimerkiksi kylmiön lämpötilaa jatkuvasti ja lähettää saadun tiedon eteenpäin pilvessä toimivaan käyttöliittymään.

Lämpötilatieto tallentuu tietoturvalliseen pilvipalveluumme ja on seurattavissa helppokäyttöisestä näkymästä aina ajasta ja paikasta riippumatta. Voit itse hallinnoida ketkä henkilöt pääsevät katsomaan tietoja, asettamaan hälytysrajoja sekä raportoimaan tietoa eteenpäin. Mitattuja lukemia pystytään tarkkailemaan myös jälkikäteen pidemmältä aikaväliltä.

Tällä hetkellä palveluitamme lämpötilan ja kylmäketjun seurantaan hyödyntävät esimerkiksi apteekit ja ravintolat. IoT-mittarit soveltuvat hyvin esimerkiksi jää- ja kylmäkaappien sekä pakastinarkkujen lämpötilan seurantaan.

Sähkökatkon aikana tai kylmäkaapin oven jäädessä raolleen, voi lämpötila nousta yli asetetun rajan. Hälytysrajan ylittyessä lähettää palvelumme automaattisesti hälytysviestin määritellyille vastaanottajille. Näin ehditään reagoimaan ajoissa ja analysoimaan mihin saakka lämpötila ehti nousemaan ja ovatko esimerkiksi lääkkeet vielä myyntikelpoisia.

Omavalvontapalvelumme sisältävät:

1. Laitteen
2. Liittymän
3. Hallintaportaalin

Mittaamisen automatisointi säästää työaikaa ja pienentää mittavirheiden riskiä. Voit myös asettaa hälytysrajoja mitattaville arvoille. Esimerkiksi lämpötilan ylittäessä kriittisen rajan, lähettää palvelu automaattisesti hälytysviestin.

 

IoT-laitevalikoimamme löydät täältä »

 

Mittarit omavalvontaan

Tällä hetkellä tarjonnastamme löytyvät seuraavat omavalvontaan soveltuvat anturit ja laajennamme valikoimaamme jatkuvasti:

• Lämpötila-anturi
• Lämpötila-kosteusanturi

<< Palaa edelliselle sivulle
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!