Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Esineiden internet IOT matkalla PK yrityksiin

Esineiden internetin tulemisesta on puhuttu pitkään ja IoT onkin ollut viime aikoina säännöllisesti otsikoissa.

2.4.2020
Integral Oy

Esineiden internet (IoT) matkalla PK-yrityksiin

Esineiden internetin (Internet of Things) tulemisesta on puhuttu pitkään ja IoT onkin ollut viime aikoina säännöllisesti otsikoissa. Esineiden internetillä tarkoitetaan internetin laajentumista erilaisiin laitteisiin ja koneisiin, joita voidaan esimerkiksi ohjata, mitata ja sensoroida verkon yli.

PK-yritysten liiketoimintaan sopivat käytännön sovellukset ovat kuitenkin suosiosta huolimatta loistaneet poissaolollaan. IoT ei ole vain koneiden ja laitteiden seurantaa, vaan mukaan tulevat myös toimintaympäristömme ja erilaisten palvelujen seuranta sekä kehittäminen.

Olemme IoT:n laajemman tulemisen kynnyksellä – esineiden internet ei ole enää vain osa suurten yritysten globaalia toimintaa. Tilannetta muuttavat ratkaisevasti uudet esineiden internetiä varten suunnitellut langattomat tiedonsiirtoteknologiat ja niihin sopivat laitteet. Yksi avaintekijä on laitteiden alhainen sähkönkulutus, joka mahdollistaa pitkäaikaisen toiminnan ilman erillistä kytkentää sähköverkkoon. Lisäksi tavallisimpien erilaista mittaustietoa tuottavien laitteiden hintataso ei muodosta estettä IoT-tiedon mittaamiseen ja välittämiseen.

IoT-pavelumme löydät täältä »

Esineiden internetin hyödyt ja mahdollisuudet

IoT:n välittömät hyödyt liittyvät kustannustehokkaaseen ja helppoon tapaan kerätä liiketoimintaan liittyviä tietoja. Kustannussäästöjä saavutetaan henkilötyön, esim. mittarien manuaalisen lukemisen ja tietojen raportoinnin, vähenemisellä. Lisäksi tietoa on mahdollista kerätä aiempaa useammista erilaisista kohteista. Tällaisia kohteita löytyy esimerkiksi kaikista kiinteistöistä. Mitattavia kohteita ovat esimerkiksi sisäilman lämpötila, suhteellinen kosteus ja hiilidioksidipitoisuus sekä rakenteisiin liittyvät kosteustiedot – kaikki tietoja, jotka vaikuttavat asumiseen ja työhön liittyvään hyvinvointiin.

IoT tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuksia aikaisemmin hankalasti saatavissa olleen tiedon jatkojalostamiseen analytiikan keinoin. Sovellusalueita on löydettävissä kaikilta toimialoilta. Yksi käytännön esimerkki lisääntyneen tiedon hyödyntämisestä on erilaisten säiliöiden tyhjenemisen tai täyttymisen seuranta, jolla on mahdollisuus tehostaa logistiikkaa merkittävästi.

Muita käytännön sovelluskohteita löytyy ympäristöstämme vaikka kuinka paljon – vain mielikuvitus on rajana. Mahdollisuuksien kartoittaminen ja käytännön testaaminen kannattaa aloittaa heti, sillä liiketoimintahyödyt realisoituvat kokemuksen kautta.

Integral on IoT-ratkaisujen kokonaistoimittaja, jolloin saat kauttamme niin laitteet, radioverkon kuin käyttösovelluksenkin.

Blogin kirjoittaja Mikko Noponen työskentelee Integralilla kehitysjohtajana.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?