Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Kasvu ja henkilöstön viihtyvyys vauhdittivat kulttuurimatkalle

Ihmiset tekevät muutoksen. Halusimme varmistaa, että jokainen integralilainen on mukana suunnittelemassa muutosta.

2.4.2020
Integral Oy

Kasvu ja henkilöstön viihtyvyys vauhdittivat kulttuurimatkalle

Signaalit toimintaympäristömme muutoksesta ovat olleet esillä jo pitkään. Samalla yrityksemme henkilöstön kuhina voimistui, kun viimeisimmän yritysoston myötä saimme monta uutta kollegaa kasvavaan joukkoomme. Uusia tiimejä ja organisaatioita oli integroitunut toimintaamme toki aiemminkin, mutta tällä kertaa tarve suunnitelmalliselle yhteiselle muutosmatkalle oli suurempi kuin koskaan. Päätös kulttuuri- tai muutosmatkalle lähtemisestä kypsyi hiljalleen ja lopullinen suunnitelma vahvistui kesällä 2016.

Ihmiset tekevät muutoksen. Halusimme varmistaa, että jokainen integralilainen on mukana suunnittelemassa muutosta ja viemässä matkaamme konkreettisesti eteenpäin. Eli oikeasti muuttamassa yhteisiä toimintatapoja ja sisäistä viestintää, ei ainoastaan kertomassa mielipiteitään johdolle tai muutoskonsultille, jotka sitten mahdollisesti vievät muutokset eteenpäin tai vain esityskalvoihin ihailtaviksi.

Innolla kohti uutta

Lähtöselvityksen tuoksinnassa oli aistittavissa kovasti intoa ja muutoshalua, vaikka selkeä kuva matkan määränpäästä ei vielä täysin ollut kirkastunut. Tila tunnistettiin ja hyväksyttiin, mutta oltiin kuitenkin aidosti valmiita lipumaan kohti tuntematonta ja mahdollisesti liikkuvaakin maalia. Yhteisen suunnan saamiseksi jokainen työntekijä pohti lokakuussa adjektiiveja, jotka kuvaavat sellaista Integralia, jossa halutaan olla töissä.

Henkilöstön vastaukset käsiteltiin yhteisesti marraskuussa. Tuolloin vastauksista muodostettiin kompassisuunta ja piirrettiin tahtotila, jota kohti lähdettiin yhdessä kulkemaan. Samalla ne ulkoiset muutosvoimat, jotka sisäisten tahdonvoimien lisäksi pakottivat meidät liikkeelle, kiteytyivät entisestään.

Joulukuussa oli vuorossa kulttuurin kuvantaminen. Halusimme selkeän ja realistisen kuvan nykyisestä kulttuuristamme. Kirjoitimme ylös koko porukan voimin erilaisia kulttuurissamme esiintyviä piirteitä otsikoiden avulla. Kuvasimme muun muassa johtamista, viestintää sekä myyttejä ja statussymboleja – asioita, joita ei aiemmin oltu sanoitettu tai yhdessä työstetty.

Jokainen sai päivän päätteeksi tehtäväkseen jaotella tunnistamamme kulttuuriasiat kolmeen eri ryhmään; mitä jatketaan, mistä luovutaan ja mitä uutta luodaan. Erityisen hedelmällistä määrittelytyö oli silloin, kun keskusteluissa nousi esiin eriäviä mielipiteitä johtuen ihmisten erilaisista kokemuksista. Nyt oltiin jo selvästi irti laiturista ja merenkäynti tuntui!

Työntekoa hidastavat asiat ja pullonkaulat

Tammikuussa sanalistat työstettiin jokaisessa tiimissä yhteisiksi, konkreettisiksi käytös- tai toimintatapamuutoksiksi. Otsikoiden alle kertyneet asiat olivat mahtavia, vaihdellen pienistä ilmiöistä kuten, ”jatketaan hoverboardilla kikkailua” aina suurempiin valintoihin saakka. Yhtäkkiä meillä olikin iso joukko selkeitä, tunnistettavia ja omiin töihin liittyviä teemoja ympäripyöreiden otsikkotason avainsanojen sijaan.

Muutosmatkan seuraavassa vaiheessa siirryttiinkin työvirtauksen tehostamiseen. Jokainen henkilö pohti oman työnsä kannalta asioita, jotka vaikeuttavat työn jouhevuutta. Samalla pyydettiin pohtimaan mahdollisia ratkaisuehdotuksia, jotka siirtyivät prosessikehityksen työlistalle. Esiin tulleista aiheista monet liittyivät esimerkiksi viestinnän tehostamiseen, mutta suurin anti saatiin kuitenkin siitä, että näitä asioita tunnistettiin, nostettiin pintaan ja niistä keskusteltiin.

Maaliskuun suuri rutistus oli toimintamallien tarkennus. Halusimme myös yrityksen organisoitumisen peilaavan kulttuurillista tahtotilaamme ja vastaavan uutta ajattelua sekä muutosmatkaamme. Tärkeitä aiemmissa vaiheessa esiintulleita toiveavainsanoja olivat mm. ”mataluus”, ”vuorovaikutus” sekä ”valta ja vastuu”. Pyrimme uusien rakenteiden ja roolien kautta vastaamaan esiintulleisiin toiveisiin ja henkilökuntamme tahtotilaan. Uudet rakenteet ja roolit ovatkin alkaneet kirkastua, mutta ne, kuten aidot työntekijäkokemukset muutosmatkalta, ovat kokonaan oman blogikirjoituksen arvoinen aihe.

Avomereltä. Matka jatkuu.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?