Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Yhdessä kohti uutta ja parempaa vuotta

Vuosi 2020 jää varmasti monelle meistä mieleen erikoisena vuotena. Eikä vähiten korona pandemian, Yhdysvaltojen presidentinvaalien tai Vastaamon tietomurron vuoksi. Samanaikaisesti ympärillämme vaikuttavat ilmastonmuutos ja siihen kytkeytyvät asiat. Kaikki ovat seikkoja, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi monen meistä arkeen, ajatteluun, toimintaan ja suhtautumiseen eri asioihin ympärillämme, sekä yksilö- että yritystasolla.  

15.12.2020
Anne Ebeling

Matkakumppaneina stressi ja pelko

Tässä ajassa työyhteisöissä meiltä vaaditaan paljon. Vuoden 2020 aikana etäily on tullut tavaksi ja yhteisöllisyyden puute on koettu tosiasia monessa organisaatiossa. Monet yritykset ja niissä työskentelevät ovat joutuneet kärsimään taloudellista ahdinkoakin koronakriisin vuoksi. Stressi ja pelko ihmisen seuralaisina ovat osa elämää, mutta hallitsevina ne voivat sen jopa tuhota.  

Karhuryhmän vetäjä Harri Gustafsberg totesi eräällä luennolla, että turvallisuus on illuusio. Kaikkea ei voi ymmärtää eikä hallita, eikä kenelläkään ole takeita siitä, kuinka tulevaisuudessa käy. Näin varmasti onkin. Sen sijaan voimme harjoittaa itseämme ja mieltämme tulemaan toimeen stressin ja pelon tunteiden kanssa. Tunne ei ole tieto. Näissä tilanteissa tärkeiksi ominaisuuksiksi nousevat ihmisten ja organisaatioiden henkiset voimavarat, yrityksillä se sijaitsevat kulttuurissa, yksilöillä omassa mielessä. Kriisin yhteydessä korostuvat voima ja vastustuskyky, joustavuus ja jatkuvuus, sopeutuminen ja toimintakyky, ja näiden tuloksena oppiminen ja uudistuminen. Siten kehitymme.  

Olenko osa ratkaisua vai ongelmaa?

Oman toiminnan havainnointi on haasteellista ja omaa epävarmuutta on vaikea sietää. Myötätunto itseä kohtaan vaatii treenaamista. Meillä on tapana olla sitä, mitä rutiinimme ovat. Jos osaamme nähdä rutiiniemme vaikutukset, ymmärrämme helpommin valinnan merkityksen. Itseltään voi kysyä, vievätkö nämä tavat ja valinnat minua ihmisenä eteenpäin. Asetunko omalla toiminnallani osaksi ratkaisua vai ongelmaa? Itseäni ajatusten ja rutiinien muokkaamisessa on auttanut lyhyt havainto – kieli on mieli. On tärkeää, mitä sanoja käytämme puhuessamme itsellemme ja muille.

Valoina matkalla toivo ja luottamus  

Emme pysty valitsemaan sitä, mitä ympärillämme tapahtuu. Sen sijaan pystymme valitsemaan sen, miten asioihin suhtaudumme. Yksilön näkökulmasta katsottuna hyvä elämä rakentuu yhteenkuulumisen, itsekunnioituksen, aikaansaamisen, ilon ja toivon ympärille. Kun omalla elämällä on suunta ja merkitys, on vaikeuksienkin vastaanottaminen helpompaa.  

Vuoden lähestyessä loppuaan ja uuden vuoden alun häämöttäessä oma mieli summaa tapahtunutta ja suuntaa jo katsetta eteenpäin. Mitä ensi vuonna, mitä olisi odotettavissa? Mielessä ovat toivo ja luottamus tulevaan. Toivon voisi määritellä mielentilaksi, että odottaa jotain hyvää. Luottamus on kannatteleva voima, joka on usko siihen, että asiat järjestyvät.  

Haluamme varmastikin kaikki olla osa ratkaisua. Vaalitaan yhdessä sitä, mikä on meille tärkeää. Ennen uuden vuoden alkua toivotan kuitenkin kaikille Rauhallista ja Hyvää Joulua!  

Täältä tullaan vuosi 2021!

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Anne Ebeling

Anne

Ebeling

Toimitusjohtaja
close
Anne Ebeling

Anne

Ebeling

Toimitusjohtaja
anne.ebeling [a] integral.fi
+358 50 511 4350
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?