Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Mikä ihme on Lidar? 3D-kuvantamista kaikille

Uutuuspuhelin iPhone 12 tuo 3D-kuvantamisen kaikkien hyppysiin. Lidar-skanneri on uusin trendi mobiililaitteissa.

20.10.2020
Jani Haapakoski

Iphonen uudet kamerateknologiat mullistavat kuvantamista

Applen vuoden 2020 iPhone 12 -puhelinten julkaisupäivä paljasti mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia ammattilaisille. Puhelimissa ei ole ensinnäkään ennen nähty Lidar-skanneria, jota voi tulevaisuudessa hyödyntää yhtä lailla raksatyömaalla kuin fysioterapeutin vastaanotolla. Mistä on oikein kyse?

3D-kuvantamista ihan kaikille

Puhelimen lidar-skanneri kuvaa muotoja ja etäisyyksiä laservalon avulla ja muodostaa 3D-mallin ja syvyyskartan kuvattavasta kohteesta lähes reaaliaikaisesti. Itse lidar-teknologiassa ei ole sinänsä mitään uutta, mutta supertehokas puhelimesta löytyvä prosessori, kamera ja lidar-skanneri yhdessä mahdollistavat liikkuville ammattilaisille aivan uusia tapoja kuvantaa maailmaa.

Käyttökohteet ovat lähes loputtomia. Työmaapäällikkö voi tulevaisuudessa kävellä asunnon läpi pelkkä puhelin kourassaan ja saada erittäin tarkan 3D-mallin jokaisesta huoneen muodosta ja pinnnasta. Muutamassa sekunnissa hän voi jakaa fotorealistisen ja mittasuhteiltaan oikean mallin kommentteineen kenelle tahansa tarkasteltavaksi.

Toinen tapaus voisi olla vaikkapa fysioterapeutti vastaanotollaan. Kokeneinkaan ammattilainen ei kykene silmämääräisesti samaan tarkkuuteen kuin lidar-skanneri. Iphonen sovellus paljastaa potilaan liikkuvuuden puolierot asteiden tarkkuudella ja helpottaa visuaalisen diagnoosin tekemistä.

Tulevaisuudessa lidar-skannerien kanssa keskustelevat IOT-laitteet säästävät tuhansia työtunteja parempaan käyttöön. Me Integralilla tutkimme uusia mahdollisuuksia kaiken aikaa.

Kamerapuhelin on jälleen lähempänä oikeaa kameraa

Eri kokoiset yritykset ovat jo vuosia kuvanneet omia sisältöjään asiakkailleen puhelinten avulla. Niiden helppokäyttöisyys ja mahdollisuus livevideoihin tekevät niistä hyvän vaihtoehdon myös täysikokoisille kameroille. Uudet mallit kurovat umpeen jälleen kuvanlaadun eroa entisestään. Applen lippulaivamallissa (Pro 12 Max) pääkameran sensorin koko on jopa 47% suurempi kuin aiemmissa malleissa. Suurempi sensori tarkoittaa parempaa videokuvan laatua hämärässä ja normaalivalaistuksessa. Parempi laatu näyttää tietenkin aina ammattimaisemmalta.

Paras kamera on myös tunnetusti sellainen, joka on mukana. Yleensä se on juurikin puhelin, jolla voi kuvata aamulla firman webinaarin ja illalla lapsen syntymäpäiväjuhlat.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Tomas Forsskåhl

Tomas

Forsskåhl

Tuotantojohtaja
close
Tomas Forsskåhl

Tomas

Forsskåhl

Tuotantojohtaja
tomas.forsskahl [a] integral.fi
+358 40 5781 941
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?