Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Mikä on IT-ulkoistus?

IT-ulkoistuksella tarkoitetaan yleisesti sitä, kun IT-asioihin erikoistunut yritys ottaa kokonaisvastuun asiakkaan IT-ylläpidosta tai joistain sovituista osa-alueista.

19.11.2020
Integral Oy

IT-palvelut ja tarpeet kehittyvät nopeasti, eikä mullistuksessa meinaa aina pysyä mukana.

Mikäli yrityksen IT-tarpeista on tulossa monimutkainen ja vaikeasti hallittava kokonaisuus, yksi varteenotettava vaihtoehto on IT-palveluiden ulkoistaminen. Kaikkien IT-tarpeiden täyttäminen organisaation sisältäpäin on kallista ja vaatii toimiakseen joukon alan ammattilaisia. Pienen IT-tiimin voi olla vaikeaa pysytellä ajan tasalla esimerkiksi automatisoinnista, pilvipalveluista tai liiketoiminnan vaatimusten toteuttamisesta. Lisäksi onnistunut ulkoistaminen vähentää kustannuksia ja mahdollistaa keskittymisen varsinaisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Mitä hyötyjä IT-ulkoistuksesta on?

IT-ulkoistuksessa yritys saa käyttöönsä useamman kuin yhden ihmisen osaamisen ja ammattitaidon, samalla saat käyttöösi alan parhaimmat osaajat ja voit keskittyä organisaationne ydintoimintoihin. Ulkoistus jakaa riskin ja pitää huolen myös IT-ympäristön turvallisuudesta sekä sen jatkuvasta kehityksestä. Ulkoistaminen antaa yritykselle pääsyn ajantasaiseen ja korkealaatuiseen teknologiaan sekä asiantuntemukseen.

Hyötyjä esimerkiksi:

  • Toimintavarmuus ja teknologian ajantasaisuus
  • Kustannussäästöt ja prosessien yksinkertaistaminen
  • IT-työntekijöiden osaaminen ja ammattitaito
  • Tehokkuutta ja kilpailukykyä
  • Turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus
  • Vähentää väärän investoinnin riskiä
  • Riskin hajauttaminen

IT-ulkoistamisen kautta voit saada yritykseesi oman IT-päällikön tai tietohallintojohtajan, joka viettää aikaa toimistollanne sovitun määrän viikossa tai kuukaudessa. IT-kumppaniksi kannattaa valita toimija, joka työskentelee puolueettomasti eikä ole esimerkiksi sidoksissa tiettyihin teleoperaattoreihin tai laitevalmistajiin. IT-ulkoistaminen tuo tehokkuutta ja toimintavarmuutta, joka parantaa yrityksen toimintaa. IT-ulkoistusta tarjoavan yrityksen tulisi tarjota kokonaisvaltainen toimintamalli sekä selkeät vastuualueet. Lisäksi ennakoiva toimintatapa on IT-palveluiden ytimessä, jolloin mahdolliset ongelmat osataan huomioida jo ennen niiden ilmaantumista. Palveluihin tulisi sisältyä myös kattava dokumentaatio sovitusta kokonaisuudesta.

IT-ulkoistamisella toimintavarmuutta

Miten onnistut?

IT-palveluiden osittaisen tai kokonaisvaltaisen ulkoistamisen osalta on tärkeää miettiä omalle yritykselle se sopivin vaihtoehto. Alkuun on hyvä selvittää, mitä ongelmaa ulkoistuksen kautta lähdetään ratkaisemaan? Mitä halutaan ulkoistaa ja miksi? Mitkä ovat ulkoistuksen strategiset tavoitteet? Tässä kohtaa on hyvä tarkastella laajasti oman IT-ympäristön toimintamalleja ja nykytilaa sekä tunnistaa sieltä haasteet, joita halutaan ratkaista.

Pienille yrityksille riittää usein laite- ja käyttäjätuki työasemille sekä sovelluksille. Suuremmissa yrityksissä IT-ulkoistuksen piiriin sisältyvät usein myös servereiden ja pilvipalveluiden hallinta, laitehankinnat, liiketoimintasovellusten hallinta, infrastruktuuri, mobiililaitteet, tietokoneet sekä erilaiset tukipalvelut. On hyvä miettiä säännöllisin väliajoin yrityksen kehitystavoitteita ja niihin liittyviä IT-tarpeita, kuten onko pääsy määriteltyihin yrityksen tietoihin hallittua ja voiko tiedon käytön todentaa tarvittaessa jälkikäteen? Kuinka ja kenen toimesta esimerkiksi auditointi suoritetaan?

Hyvä suunnittelu, selkeät tavoitteet ja ennen kaikkea toimivan kokonaisuuden löytäminen palvelee kaikkia osapuolia tukifunktioineen ja ne ovat avainasemassa IT-ulkoistuksen onnistumiselle.

Mikäli kiinnostuit ja haluat keskustella yrityksesi IT:n seuraavista askeleista, niin ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kartoitetaan sinulle sopiva ratkaisu. Lue lisää palvelustamme.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?