Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Mukautuminen muuttuneeseen työelämään

Mikä on kykymme ottaa vastaan vastoinkäymisiä ja sopeutua niiden tuomiin vaikutuksiin? Uudet toimintatavat- ja mallit

2.8.2020
Anne Ebeling

Mitä tapahtuu seuraavaksi, mihin maailma ja me sen mukana olemme menossa. Kysymyksiä on paljon, täsmällisiä vastauksia harvemmassa. Se kuitenkin on varma, että Koronan jälkeen monikaan asia työelämässä ei ole entisensä.

Resilienssi – kykyä sopeutua muutokseen

Resilienssi on päivän sana. Psykologiassa resilienssi kuvaa psyykkistä palautumiskykyä, sitä kuinka yksilö tai organisaatio pystyy mukautumaan tilanteeseen ja sen mukanaan tuomaan muutokseen. Mikä on kykymme ottaa vastaan vastoinkäymisiä ja sopeutua niiden tuomiin vaikutuksiin. Työterveyslaitos kuvaa resilienssiä yksilön kannalta sujuvana ja joustavana toimintana yllättävissäkin tilanteissa. Resilienssiä organisaatioon syntyy myös siitä, että tilannekohtaisten pikaratkaisujen lisäksi pysähdytään yhdessä analysoimaan ongelmia ja ratkaisuja osana laajempaa kokonaisuutta. Resilienssi on siis myös organisaation kyvykkyyttä.

Tässäkään kriisissä joustavuuden vaade ei koske pelkästään yksilöitä ja heistä koostuvaa organisaatiota perinteisessä merkityksessä. Joustavuuden vaade koskee myös toimintatapojamme sekä niiden toteuttamista mahdollistavia teknologisia ratkaisuja. Kuinka hyvin pystyimme nopeasti omassa organisaatiossamme ottamaan käyttöön etätyötavat tai kuinka hyvin jaetut resurssit olivat kaikkien käytössä ilman sekaannusta.

Asiakkaitamme hyvää resilienssiä kriisin alussa osoittivat mm. ratkaisut, joissa tanssikurssit siirryttiin pitämään nopeasti etänä ja lääkärin vastaanotto etänä mobiilisti. Pikaratkaisut löytyivät nopeasti ja nyt toimintaa kehitetään edelleen.

Uudet toimintatavat ja – mallit

Tänä aikana toimintamallien muutokset ottavat jättiharppauksen kohti uutta – osittain pakon edessä. Teemme siis pikaratkaisuja toiminnan mahdollistamiseksi muuttuneessa tilanteessa. Entä sitten jatkossa. Mikä on kykymme sopeutua muutokseen ja mahdollisesti tehdä sen johdosta laaja- alaisempia muutoksia.

Kriisin myötä pystymme näkemään myös hyviä asioita – nopea muutos on mahdollista, jos todellinen tarve niin vaatii. Ihmiset omaksuvat nopeasti uusia malleja toimia ja hyväksyvät ne välttämättömyydeksi. Samalla pystymme uudelleenarvioimaan nopeammin vanhoja käytänteitä – esimerkiksi matkoihin kulutettua aikaa ja rahaa suhteessa etätyön mahdollistamiin tapaamisiin verrattuna.

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Anne Ebeling

Anne

Ebeling

Toimitusjohtaja
close
Anne Ebeling

Anne

Ebeling

Toimitusjohtaja
anne.ebeling [a] integral.fi
+358 50 511 4350
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?