Tiesitkö, että käytät turvatonta ja vanhaa selainta?
Internet Explorer selain ei ole enää tuettu ja sitä ei pitäisi käyttää.
Voit selata sivustoamme esimerkiksi seuraavilla selaimilla:
Chrome
Firefox
Edge
Integral Oy - myynti@integral.fi - +358 9 8862 7000
Julkaisu
Integral.fi

Vinkkejä yrityksesi muuttoon IT:n osalta

Yrityksen muuton toteuttaminen IT:n osalta voi olla yritykselle todellinen haaste, vaikka urakkaan valmistaudutaan.

2.4.2020
Integral Oy

Kiire, suunnittelemattomuus ja unohdukset ovat IT-muuton kompastuskiviä

Yrityksen muuton toteuttaminen IT:n osalta voi olla yritykselle todellinen haaste. Petri Perkiö Integralilta on nähnyt, että vaikka urakkaan on valmistauduttu, tekniikan muuttoa ei yksinkertaisesti osata suunnitella. Asiat tulevat eteen yllättäen ja kiire alkaa aiheuttaa unohtelua.

Muutamalla yksinkertaisella neuvolla hahmotat, kuinka IT-muuttoon tulisi varautua, mikä vie eniten aikaa ja missä voit säästää rahaa.

Suunnittele huolella ja vältä nolot toimintakatkot

Muuton aikana yrityksen tulisi onnistua pitämään toiminta käynnissä. Tekniikka ei saa pettää siirtymisestä huolimatta. Ennakoinnilla on onnistumisen kannalta iso merkitys.

– Hyvin toteutunut yritysmuutto on hyvissä ajoin valmisteltu ja suunniteltu. Onnistuneessa IT-muutossa laite- ja liittymäasennukset tehdään hyvissä ajoin etukäteen, jotta niiden toimivuus voidaan testata, Perkiö kertoo.

Sudenkuoppiin joudutaan yllättävän helposti, jos tekniikan muuttoon on aikaa liian vähän.

Kaikki, mikä joudutaan tekemään kiireellä tai improvisoiden, voi mennä pieleen. Kiireessä uudesta osoitteesta voi jäädä puuttumaan tarvittavat operaatioyhteydet, sisäverkko voi olla puutteellinen ja laitetoimitukset voivat viivästyä.

Muutossa ei ole ainoastaan yrityksen toiminnan sujuvuudesta. Sillä on merkitystä myös myynnin ja yrityksen maineen kannalta.

– Muutto on aina kriittinen kohtaaminen. Jos sen hoitaa huolella ja onnistuneesti, se vahvistaa asiakassuhdetta. Huolimattomasti hoidettu muutto voi vahingoittaa asiakkaan liiketoimintaa ja aiheuttaa tyytymättömyyttä asiakassuhteissa.

Varaa aikaa useampi kuukausi

Monilla on kokemusta oman kodin muuttamisesta. IT-muutto vie kuitenkin huomattavasti enemmän aikaa, mikä voi tulla yllätyksenä.

­– Muuttoon tulisi varautua vähintään kaksi kuukautta etukäteen. Jos suunnittelu halutaan tehdä huolella ja kilpailuttaa toimita, aikaa pitäisi varata puoli vuotta, Perkiö kertoo.

– Operaatioyhteydet ovat hitain osio. Niiden siirtoon aikaa tulisi olla vähintään kaksi kuukautta. Jos tarvitaan uusia järeämpiä yhteyksiä, joiden toimittaminen vaatii kaivuutöitä, minimi on kolme kuukautta ja routa-aikaan jopa enemmän.

Yritysmuutto on mahdollisuus uudistua

Yritykselle muutto voi tarkoittaa uuden aikakauden alkua. Tavoitteena voi olla yrityksen toimintatapojen virtaviivaistaminen ja uudistaminen.

– Muutto on hyvä ajankohta miettiä toimintatavat ja järjestelmät uudelleen, Perkiö sanoo.

Vanhoja laitteita tai järjestelmiä ei kannata turhaan siirtää. Karsiminen ja luopuminen vanhasta voi tuntua haastavalta. Yrityksen pitäisi hahmottaa, mitä kohti he haluavat olla menossa ja mitä asioita sitä varten tarvitaan.

– Kannattaa käyttää asiantuntijoiden konsultointipalveluita kartoittamaan ja suunnittelemaan yrityksen tulevien vuosien tarpeita.

Asiantuntija vähentää stressiä ja kuluja

Kun vanhasta paikasta muutetaan, tulisi suunnitella, mitä siirretään ja mitä uuteen osoitteeseen pitää tilata.

– Muutossa tulisi varmistaa, että uudessa osoitteessa on riittävä tietoliikennekapasiteetti niin operaatioyhteyksien kuin sisäverkonkin osalta, Perkiö sanoo.

– Yrityksen tietoturva varmistetaan asiantuntijapalveluilla, suunnittelulla ja konsultoinnilla.

Huolellinen suunnittelu ja riittävä toteutusaika säästävät myös rahaa. Esimerkiksi unohdetut tai myöhäiset tilaukset maksavat pikatoimituksina aina ekstraa.

– Integralilla on vuosikymmenten kokemus yritysmuuttojen projektoinneissa. Voimme hoitaa koko homman tai rajatun osa-alueen niin sovittaessa. Integralilta saa konsultointi- ja suunnittelupalveluita sekä tietoliikenne ja -tekniikkapalveluita. Voimme hoitaa koko muuton avaimet käteen -periaatteella. Muuton jälkeen ylläpidämme ja kehitämme asiakkaidemme ICT-ympäristöjä oikein mielellämme, Perkiö kertoo.

Ota yhteyttä, niin tutustumme tilanteeseesi.

Petri Perkiö, partner
+358 (0)50 594 1122
petri.perkio@integral.fi

Tykkäsitkö?
Tilaa funktio uutiskirje sähköpostiisi ja saat tietoa uusista julkaisuista. Tilaa uutiskirje »

Oliko sivun sisältö hyödyllistä?

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää palaute
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?
Aiheen palvelut ja henkilöt

Kuinka voisimme auttaa sinua onnistumaan työssäsi?

Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
close
Le Lunni

Le

Lunni

Digilähettiläs
funktio [a] integral.fi
+358 9 8862 7000
contacts
Yhteys
Tilaa julkaisut sähköpostiisi

Miten käsittelemme tietojasi? Katso tästä »

add_circle_outline
Lisää viesti
Kiitos! viestisi on nyt matkalla meille.
Auts! tapahtui virhe. Yrittäisitkö uudelleen?