Paikannuspalvelut

Seurantajärjestelmä soveltuu erinomaisesti erilaista kalustoa sisältävään liiketoimintaan, jossa ei ole sähköä saatavilla eikä tarvita jatkuvaa reaaliaikaista seurantaa. Paristokäyttöiset gps-/glonass-paikantimet sekä tiedon seurantaan toteutettu ohjelmisto toimivat apuna erilaisen kaluston, kuten työkoneiden, vaihtolavojen, konttien, henkilönostinten, peräkärryjen ja trailereiden paikallistamisessa.

Seurantapalvelulla saadaan tietoa määrävälein (esim. 4-6 kertaa/vrk) siitä, missä seurattavat kohteet kulloinkin sijaitsevat.

Esineiden sijaintia voidaan seurata suoraan karttanäkymästä sekä raportoida tuloksista myös muille tahoille. Paikannustiedot ovat seurattavissa niin tietokoneella, tabletilla kuin matkapuhelimellakin. Kaikki palvelusta kertyvät tiedot sijaitsevat turvallisessa pilvipalvelussa Suomessa.

Paikannuksella parannat kohteiden löydettävyyttä, tehostat investointeja sekä omaisuudenhallintaa.

 

IoT-radioverkko palvelun taustalla

INiOT-paikannuspalvelumme hyödyntää pitkän kantaman LPWAN-radioverkkoja. Radioteknologia mahdollistaa radiosignaalin hyvän läpäisykyvyn sekä kymmenien kilometrien kantaman avoimessa ympäristössä. Laitteet ovat yhteydessä valtakunnalliseen Sigfox-verkkoon, joka parantaa teknistä luotettavuutta sekä käyttöönottoa.

Rajaa haluttu sijaintialue etukäteen

Voit luoda palvelumme avulla ennalta rajatun alueen (geohäkki), jonka sisällä esineiden liikkuminen on sallittua. Esineen siirtyessä alueen ulkopuolelle, aiheuttaa se hälytyksen joko tekstiviestinä tai sähköpostina määriteltyihin numeroihin tai osoitteisiin.

Näin voit olla varma, että tavarat sijaitsevat aina oikeassa paikassa, kuten tietyllä työmaalla. Alueen rajaamisessa hyödynnetään ohjelmiston karttapalvelua.

Paikannuspalvelut myös sisäkäyttöön

Sisäpaikannukseen soveltuvilla antureilla seuraat esineiden liikettä ja sijaintia myös esimerkiksi toimisto-oloissa. Sisäpaikannuksessa hyödynnetään WiFi-verkkoa, jolloin liikuteltavien laitteiden tai kaluston, paikantaminen onnistuu erittäin tarkasti. Tavarat voidaan paikantaa ja esittää tilan pohjapiirustuksessa. Näin voidaan helpottaa esineiden löydettävyyttä myös kerrosten välillä.

Tiedot tallessa turvallisesti

Paikannustieto tallentuu tietoturvalliseen pilvipalveluumme Suomessa ja on seurattavissa helppokäyttöisestä näkymästä aina ajasta ja paikasta riippumatta. Voit itse hallinnoida ketkä henkilöt pääsevät katsomaan tietoja, asettamaan hälytysrajoja sekä raportoimaan tietoa eteenpäin.


Esimerkkejä INiOT-paikannusantureista

Oyster GPS/GLONASS-paikannin

Kompakti ja vankkatekoinen GPS-paikannin vaihteleviin toimintaolosuhteisiin.

Detectify-liikeilmaisin

Pinta-asennettava sisätilojen liikeilmaisin infrapuna-teknologiaan perustuvalla liikesensorilla.

INiOT-paikannuspalvelun hyötyjä

Käyttöasteen kehittyminen

Toiminnan tehostuminen

Automaattiset inventaariot

Asiakaspalvelun kehittäminen

Turvallisuuden parantaminen

Käyttövalmis palvelumme sisältää:

1. Paikanninlaitteen
2. Tiedonsiirron IoT-verkossa
3. Hallintaportaalin
4. Mobiilisovelluksen
5. Käyttötuen

INiOT-asiantuntijamme

Juha Lehtojoki

Key Account Manager
+358 (0)40 099 8844
email

Mikko Noponen

Johtaja, IoT-palvelut
+358 (0)50 550 0044
email

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!