IoT-palvelut

Esineiden internet tai Internet of Things tarkoittaa laitteiden ja koneiden liittämistä verkkoon. Laitteita ohjataan ja mitataan pääsääntöisesti etänä ja laitteen tuottama data on analysoitavissa reaaliaikaisesti. Esineiden internet mahdollistaa myös rutiinitöiden, kuten lämpötilamittauksen, automatisoinnin. Tarjoamme yrityksille kattavat IoT-palvelut, jotka sisältävät niin laitteet, verkkoratkaisun, hallintanäkymän kuin raportointimahdollisuudetkin.

”Jotta esineet voisivat kertoa tarinansa.” IoT:n avulla yritykset saavat enemmän ja laadukkaampaa tietoa erilaisten sensoreiden ja mittareiden kautta. Esimerkiksi työmailla on jo yleisesti käytössä automaattinen lämpötilanmittaus manuaalisen lukemisen sijaan. IoT-hankkeilla pyritäänkin luomaan kilpailuetua, kuten automatisoimaan päivittäisiä työtehtäviä.

Olosuhdehallintaa, sisäilmaseurantaa sekä muita automatisoituja palveluita

Olemme toimittaneet useille työmaille IoT-palveluita, joissa laitteet mittaavat esimerkiksi lämpötilaa, kosteutta sekä sähkönkulutusta. Saatu tieto tallentuu turvallisesti pilveen ja on seurattavissa helposta käyttöliittymästä ajasta ja paikasta riippumatta.

Kosteudenhallinta on oleellinen osa työmaatoimintaa. Kosteusmittaus ja rakenteiden kuivuminen voidaan mitata etänä, jolloin langattomat anturit välittävät jatkuvasti tietoa mitattavasta kohteesta. Kaikkien käytössä olevien IoT-antureiden tuottama data on seurattavissa selkeästä käyttöliittymästä niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.

Seuraavat yhteistyökumppanimme hyödyntävät jo IoT-palveluitamme

IoT-laitevalikoimamme löydät täältä »

 

Lisää tuottavuutta ja turvallisuutta mittaamisen automatisoinnilla

Mittareiden kautta saadun tiedon hyödyntäminen parantaa tuottavuutta sekä turvallisuutta. Esimerkiksi sähkönkulutuksen mittarointi ja optimointi tuo selkeitä kustannussäästöjä ja automatisoinnilla vältytään inhimillisiltä mittavirheiltä.

IoT liittyy pikemmin liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen johtamiseen kuin pelkästään teknologisiin uudistuksiin. IoT-palveluita hyödynnetään esimerkiksi kodeissa ja toimistoissa, kuljetusalalla, maataloudessa, terveyspalveluissa sekä kiinteistönhuollossa.

IoT-teknologian hinta on halventunut huomattavasti ja antureita voidaan asentaa lähes mihin tahansa. IoT-hankkeiden aloittaminen on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta. Uusilla IoT-laitteilla voimme mitata erilaisia olosuhteita, joiden seuranta ei ole aiemmin ollut kannattavasti toteutettavissa. Lisäksi laitteet ovat pitkäikäisiä ja luotettavia.

Tarjoamme valmiita IoT-palveluita, jotka sisältävät:

1. Laitteen
2. Liittymän
3. Hallintaportaalin 

Laitteiden, antureiden ja mittareiden hinnat ovat nykyisin edullisia ja ne ovat asennettavissa lähes mihin tahansa. Virtalähteenä toimii usein litium-akku, jonka käyttöikä on useita vuosia. Asentaminen ei vaadi sähkötöitä ja anturit ovat helposti asennettavissa eri käyttökohteisiin.

Connected Finlandin radioverkko kattaa jo 85% suomalaisista

Mittareidemme tuottama tieto liikkuu Connected Finlandin radioverkossa, joten IoT-projektien datakustannukset ovat hyvin maltilliset. Sigfox-verkot ovat pitkän kantaman radioverkkoja ja käytetty radioteknologia mahdollistaa radiosignaalin läpäisykyvyn sekä erittäin pitkän kantaman avoimessa ympäristössä.

Verkkoon kytketyt laitteet ovat yhteydessä suoraan internetiin, joka parantaa teknistä luotettavuutta sekä helpottaa laitteiden käyttöönottoa. Sigfox-teknologia on maailmanlaajuinen ja yhdellä sopimuksella tilatut laitteet/liittymät toimivat maasta toiseen saumattomasti, ilman erillisiä toimenpiteitä tai roaming-maksuja.

Järjestimme keväällä 2017 IoT ja uudenlaiset mahdollisuudet -webinaarin, jossa juteltiin mm. esineiden internetin mahdollisuuksista, analytiikasta sekä kuinka näitä voidaan tehokkaasti hyödyntää. Webinaaritallenne löytyy Youtube-kanavaltamme.

 

Oletko kiinnostunut IoT-palveluista?

Lataa maksuton opas IoT:n hyödyistä ja vaihtoehdoista.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!