IoT-palvelut

Esineiden internet tai Internet of Things tarkoittaa laitteiden ja koneiden liittämistä verkkoon. Laitteita ohjataan ja mitataan pääsääntöisesti etänä ja laitteen tuottama data on analysoitavissa reaaliaikaisesti. Esineiden internet mahdollistaa myös rutiinitöiden, kuten lämpötilamittauksen, automatisoinnin. Tarjoamme yrityksille kattavat IoT-palvelut, jotka sisältävät niin laitteet, verkkoratkaisun, hallintanäkymän kuin raportointimahdollisuudetkin.

”Jotta esineet voisivat kertoa tarinansa.” IoT:n avulla yritykset saavat enemmän ja laadukkaampaa tietoa erilaisten sensoreiden ja mittareiden kautta. Esimerkiksi työmailla on jo yleisesti käytössä automaattinen lämpötilanmittaus manuaalisen lukemisen sijaan. IoT-hankkeilla pyritäänkin luomaan kilpailuetua, kuten automatisoimaan päivittäisiä työtehtäviä.

Meillä Integralilla on tälläkin hetkellä menossa useita työmaaprojekteja, joissa laitteet mittaavat esimerkiksi lämpötilaa, kosteutta sekä sähkönkulutusta koko projektin ajalta. Data tallentuu turvallisesti pilveen ja on tutkittavissa helppokäyttöisestä käyttöliittymästä aina reaaliajassa.


IoT-laitevalikoimamme löydät täältä »


Saadun datan ja sitä kautta tiedon älykäs hyödyntäminen mahdollistaa muun muassa tuottavuuden tehostamisen sekä turvallisuuden lisäämisen. Lisäksi esimerkiksi sähkönkulutuksen mittarointi ja optimointi tuo myös selkeitä kustannussäästöjä. Ennuste on, että lähes kaikista yrityksistä, mukaanlukien laitevalmistajat ja perinteiset teollisuusyritykset, muuttuvat palveluyhtiöiksi. IoT liittyykin pikemmin liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen johtamiseen kuin pelkästään teknologisiin muutoksiin.

iot-banneriIoT-teknologian hinta on halventunut huomattavasti. Nykyisin antureita ja sensoreita voidaan asentaa lähes mihin tahansa. IoT-hankkeiden aloittaminen on nykyisellään helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta. Uusilla IoT-laitteilla voimme mitata erilaisia olosuhteita, joiden seuranta ei ole aiemmin ollut kannattavasti ja taloudellisesti toteutettavissa.

iot-kaavaTarjoamme valmiita IoT-palveluita, jotka sisältävät:

1. Laitteen
2. Liittymän
3. Hallintaportaalin (laitehallinta, hälytysten seuranta)

IoT-palveluita käytetään nykyisin esimerkiksi älykaupunkihankkeisiin, koteihin ja toimistoihin, kuljetuksiin, maatalouteen, terveyspalveluihin, turvallisuuteen sekä esimerkiksi kiinteistönhuoltoon.

Palveluidemme data liikkuu radioverkossa (Connected Finland), joten datakustannukset IoT-projekteille ovat maltilliset. Myös laitteiden, antureiden ja mittareiden hinnat ovat nykyisin edullisia ja ne ovat asennettavissa lähes mihin tahansa.

Laitteiden virtalähteenä toimii pääsääntöisesti litium-akku, jonka käyttöikä on useita vuosia. Asentaminen ei vaadi sähkötöitä ja anturit ovat helposti asennettavissa eri käyttökohteisiin. IoT-hankkeiden aloittaminen on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta.

Järjestimme keväällä 2017 IoT ja uudenlaiset mahdollisuudet -webinaarin, jossa juteltiin mm. esineiden internetin mahdollisuuksista, analytiikasta sekä kuinka näitä voidaan tehokkaasti hyödyntää. Webinaaritallenne löytyy Youtube-kanavaltamme.

 

Oletko kiinnostunut IoT-projekteista?

Lataa maksuton opas IoT:n hyödyistä ja vaihtoehdoista.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!