IoT-palvelut

Esineiden internet tai Internet of Things tarkoittaa laitteiden ja koneiden liittämistä verkkoon. Laitteita ohjataan ja mitataan pääsääntöisesti etänä ja laitteen tuottama data on analysoitavissa reaaliaikaisesti. Esineiden internet mahdollistaa myös rutiinitöiden, kuten lämpötilamittauksen, automatisoinnin.

IoT:n avulla yritykset saavat enemmän ja laadukkaampaa tietoa erilaisten sensoreiden ja mittareiden kautta. Esimerkiksi työmailla on jo yleisesti käytössä automaattinen lämpötilanmittaus manuaalisen lukemisen sijaan. IoT-hankkeilla pyritään luomaan kilpailuetua, kuten automatisoimaan päivittäisiä työtehtäviä.

Tarjoamme yrityksille kattavat IoT-palvelut, jotka sisältävät niin laitteet, verkkoratkaisun, hallintanäkymän kuin raportointimahdollisuudetkin. IoT-palvelumme tunnistat nimestä INiOT.

Olosuhdehallintaa, sisäilmaseurantaa sekä omavalvontaa

Olemme toimittaneet useille työmaille INiOT-olosuhdehallintapalveluita, joissa laitteet mittaavat esimerkiksi lämpötilaa, kosteutta sekä sähkönkulutusta. Saatu tieto tallentuu turvallisesti pilveen ja on seurattavissa helposta käyttöliittymästä ajasta ja paikasta riippumatta. INiOT-asiakkaamme saavat lisäksi käyttöönsä maksuttoman mobiilisovelluksen, jolla voidaan tutkia saatuja tietoja sekä lisätä uusia mittareita seurantaan.

Integralin sisäilmaseurantaan soveltuvilla antureilla saadaan tietoa kiinteistön ilmanvaihdon toimivuudesta sekä sisäilman laadusta eri vuorokauden ja vuoden aikoina. Palvelun avulla saadaan mittaustuloksia esimerkiksi rakennuksesta, jonka ilmanvaihdon tehoa säädellään vuorokauden eri aikoina. INiOT-antureita hyödynnetään jo useissa kunnissa, kouluissa sekä esimerkiksi päiväkodeissa.

Toimitamme IoT-palveluita myös omavalvonnan tueksi, kuten lämpötilanmittaukseen. Laitteemme mittaavat esimerkiksi kylmiön lämpötilaa jatkuvasti ja lähettävät saadun tiedon eteenpäin pilvessä toimivaan käyttöliittymään. Palvelumme soveltuvat esimerkiksi apteekeille, ravintoloille, kioskeille ja päivittäistavarakaupoille.

Seuraavat yhteistyökumppanimme hyödyntävät jo IoT-palveluitamme


IoT-laitevalikoimamme löydät täältä »


Lisää tuottavuutta ja turvallisuutta mittaamisen automatisoinnilla

Mittareiden kautta saadun tiedon hyödyntäminen parantaa tuottavuutta sekä turvallisuutta. Esimerkiksi sähkönkulutuksen mittarointi ja optimointi tuo selkeitä kustannussäästöjä ja automatisoinnilla vältytään inhimillisiltä mittavirheiltä.

IoT liittyy pikemmin liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen johtamiseen kuin pelkästään teknologisiin uudistuksiin. IoT-palveluita hyödynnetään esimerkiksi kodeissa ja toimistoissa, kuljetusalalla, maataloudessa, terveyspalveluissa sekä kiinteistönhuollossa.

IoT-teknologian hinta on halventunut huomattavasti ja antureita voidaan asentaa lähes mihin tahansa. IoT-hankkeiden aloittaminen on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta. Uusilla IoT-laitteilla voimme mitata erilaisia olosuhteita, joiden seuranta ei ole aiemmin ollut kannattavasti toteutettavissa. Lisäksi laitteet ovat pitkäikäisiä ja luotettavia.

INiOT-käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen

Tarjoamme valmiita IoT-palveluita, jotka sisältävät:

1. Laitteen
2. Liittymän
3. Hallintaportaalin
4. Mobiilisovelluksen

Erilaisten antureiden ja mittareiden hinnat ovat nykyisin edullisia ja ne ovat asennettavissa lähes mihin tahansa. Virtalähteenä toimii usein litium-akku, jonka käyttöikä on useita vuosia. Asentaminen ei vaadi sähkötöitä ja anturit ovat helposti asennettavissa eri käyttökohteisiin.

INiOT-palvelun käyttöönotto käy nopeasti

Tarjoamme IoT-palveluita kustannustehokkaasti ja vaivattomalla käyttöönotolla. Käytännössä prosessi etenee seuraavanlaisesti:

1. Määritetään tarve, kuten sisäilmaseuranta
2. Valitsemme yhdessä tarpeisiinne soveltuvat anturit
3. Anturit listataan käyttöjärjestelmään ja nimetään
4. Asetetaan mahdolliset hälytysrajat
5. Laajoissa tiloissa suunnitellaan mittaus lohkoittain
6. Antureiden asennus
7. Tiedon seuraaminen käyttöliittymän ja mobiilisovelluksen avulla
8. Tiedon raportointi eteenpäin valituille henkilöille

Anturit eivät ole kertakäyttöisiä, vaan yhden projektin loppuessa ne voidaan siirtää toiseen kohteeseen ja nimetä järjestelmään uudelleen.

Connected Finlandin radioverkko kattaa jo 85% suomalaisista

Mittareidemme tuottama tieto liikkuu Connected Finlandin radioverkossa, joten IoT-projektien datakustannukset ovat hyvin maltilliset. Sigfox-verkot ovat pitkän kantaman radioverkkoja ja käytetty radioteknologia mahdollistaa radiosignaalin läpäisykyvyn sekä erittäin pitkän kantaman avoimessa ympäristössä.

Verkkoon kytketyt laitteet ovat yhteydessä suoraan internetiin, joka parantaa teknistä luotettavuutta sekä helpottaa laitteiden käyttöönottoa. Sigfox-teknologia on maailmanlaajuinen ja yhdellä sopimuksella tilatut laitteet/liittymät toimivat maasta toiseen saumattomasti, ilman erillisiä toimenpiteitä tai roaming-maksuja.

INiOT-asiakkaamme - lataa maksuton mobiilisovellus

INiOT-mobiilisovelluksen avulla seuraat reaaliaikaisesti mitattavia kohteita sekä niiden yhteyteen määriteltyjen raja-arvojen tilaa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää voimassa olevia FoxerIOT-tunnuksia.

Mobiilisovellus on ladattavissa Google Playn kautta Android 6.0 ja uudemmille versioille sekä AppStoren kautta iOS 9.0 ja uudemmille versioille. Ladattavissa seuraavilla selaimilla: Chrome, Edge, Firefox sekä Safari.

Oletko kiinnostunut IoT-palveluista?

Lataa maksuton opas IoT:n hyödyistä ja vaihtoehdoista.

IoT-palvelumme

Suosittelijoitamme

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!