IoT-palvelut

Esineiden internet tai Internet of Things tarkoittaa laitteiden ja koneiden liittämistä verkkoon. Laitteita ohjataan ja mitataan pääsääntöisesti etänä ja laitteen tuottama data on analysoitavissa reaaliaikaisesti. Esineiden internet mahdollistaa myös rutiinitöiden, kuten lämpötilamittauksen, automatisoinnin. Tarjoamme yrityksille kattavat IoT-palvelut, jotka sisältävät niin laitteet, verkkoratkaisun, hallintanäkymän kuin raportointimahdollisuudetkin.

”Jotta esineet voisivat kertoa tarinansa.” IoT:n avulla yritykset saavat enemmän ja laadukkaampaa tietoa erilaisten sensoreiden ja mittareiden kautta. Esimerkiksi työmailla on jo yleisesti käytössä automaattinen lämpötilanmittaus manuaalisen lukemisen sijaan.

Saadun datan ja sitä kautta tiedon älykäs hyödyntäminen mahdollistaa muun muassa tuottavuuden tehostamisen sekä turvallisuuden lisäämisen. Lisäksi esimerkiksi sähkönkulutuksen mittarointi ja optimointi tuo myös selkeitä kustannussäästöjä. Ennuste on, että lähes kaikista yrityksistä, mukaanlukien laitevalmistajat ja perinteiset teollisuusyritykset, muuttuvat palveluyhtiöiksi. IoT liittyykin pikemmin liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen johtamiseen kuin pelkästään teknologisiin muutoksiin.

iot-banneriIoT-teknologian hinta on halventunut huomattavasti. Nykyisin antureita ja sensoreita voidaan asentaa lähes mihin tahansa. IoT-hankkeiden aloittaminen on nykyisellään helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta.

iot-kaavaTarjoamme valmiita IoT-palveluita, jotka sisältävät:

1. Laitteen
2. Liittymän
3. Hallintaportaalin (laitehallinta, hälytysten seuranta)

IoT-palveluita käytetään nykyisin esimerkiksi älykaupunkihankkeisiin, koteihin ja toimistoihin, kuljetuksiin, maatalouteen, terveyspalveluihin, turvallisuuteen sekä esimerkiksi kiinteistönhuoltoon.

Valtakunnallinen IoT-verkko toimii jo Suomessa ja valmiita tuotteita sekä palveluita on jo tänään saatavilla. Eri teollisuuden toimialat ovat jo aloittaneet toiminnan aktiivisen käyttämisen ja kehittämisen.

Järjestimme keväällä 2017 IoT ja uudenlaiset mahdollisuudet -webinaarin, jossa juteltiin mm. esineiden internetin mahdollisuuksista, analytiikasta sekä kuinka näitä voidaan tehokkaasti hyödyntää. Webinaaritallenne löytyy Youtube-kanavaltamme.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!