Funktio uutiskirje 10-2019

#
Uutiskirje
Kaipaatko päivääsi hyödyllistä tietoa teknologiasta ja työelämästä? Tästä uutiskirjeestä voit lukea ohjelmistokehityksen kustannuksista sekä oppia teknologian tuomista muutoksista toimialoihin. Muutokset vaativat uudenlaisia taitoja sekä organisaation että yksilön tasolla. Muista myös katsoa tapahtumat!

Paljonko ohjelmistokehitys maksaa?

Totuus ohjelmistokehityksen hinnasta ja sisällöstä

Mistä ohjelmistokehitysprojektin kustannukset muodostuvat ja kuinka ostoprosessi käytännössä toimii? Paljonko ohjelmistokehitys maksaa?

Ohjelmistot syntyvät varsin vakiintuneella toimintamallilla ja samojen vaiheiden kautta. Lopullisen hinnan osalta merkittävin yksittäinen tekijä on ohjelmiston toteuttamiseen tarvittava aika. Lisäksi hintaan vaikuttaa, kuinka monta eri asiantuntijaa toteuttamiseen tarvitaan. Halvimmillaan kustannus on yhden henkilön kuukausipalkan verran ja suurimmissa kokonaisuuksissa jopa useamman henkilön vuosipalkan verran.

Räätälöidyn ohjelmiston toteuttaminen alkaa asiakastarpeen kartoituksella ja siihen soveltuvan ratkaisun muotoilulla.

Ohjelmistoprojektin alkaessa asiakas ei välttämättä voi tietää, kuinka iso työ on kyseessä. Tämä johtuu siitä, että alustavat suunnitelmat ovat yleensä epätarkkoja. Riippuen asian monimutkaisuudesta asiakkaalla saattaa olla jo itsellään valmis kuva lopputuloksesta. Siksi Integralilla suosimme yhdessä iteroimista, jossa palvelumuotoilun keinoin tarkennetaan ideaa valmiimmaksi.

Iteroimisen aikana selkiytyvät ohjelmiston toiminnalliset eli liiketoimintalogiikkaa palvelevat sekä niin sanotut ei-toiminnalliset, eli ohjelman yleistä toimintaa varten tarvittavat ominaisuudet. Parhaimmillaan vaiheen lopputuotoksena toteutetaan käyttöliittymäprototyyppi, jossa käyttäjä voi edetä kuten lopputuotteessa on tarkoitus.

Suunnittelu edustaa vain noin 3–10 % valmiin lopputuotteen kustannuksista. Se kuitenkin luo osapuolille selkeän käsityksen, mitä olemme yhdessä toteuttamassa. Vaihe on verrattavissa talon rakentamiseen ja arkkitehdin kanssa laadittaviin rakennuspiirustuksiin.

Tämän pohjalta asiakkaalle laaditaan suunnitelma ohjelmiston toteuttamiseen liittyvistä asiantuntijoista sekä työvaiheista, ja annetaan tarjouksen muodossa mahdollisimman tarkat työmääräarviot. Toteutuksen aikana asiakkaalla on mahdollisuus muuttaa suunnitelmaa. Työt elävät joustavasti muutosten mukaan.  
 
Asiakkaan rooli ohjelmistokehitysprojektissa riippuu projektista ja aihealueesta. Jos vaikkapa aihealue on monimutkainen, asiakkaan rooli on hyvin tärkeä. Yksinkertaisimmissa projekteissa rooli on pienempi.

Halvalla voi saada ohjelmistokehityksessä hyvää, jos ostaa pientä ja valmista. Usein esimerkiksi on halvempaa muokata prosesseja tukemaan ohjelmistoa kuin toisin päin. Asiakas voi myös säästää osallistumalla aktiivisesti omaan tarvekartoitukseensa ja projektinohjaukseen. Onnistunut ohjelmistoprojekti on hyvin valmisteltu.

Lopullinen hinta koostuu muistakin asioista kuin muotoilusta ja koodaamisesta. Ohjelmistokehitykseen liittyy myös graafista suunnittelua, teknologia-arkkitehtuuri - ja tietomallisuunnittelua, testausta sekä projektinhallintaa. Poikkeuksetta ohjelmisto tarvitsee palvelinympäristön ja ylläpitoa.

Ohjelmistokehitys kannattaa ajatella matkana, jonka aikana opitaan, tehostetaan omia toimintatapoja ja kehitetään kilpailukyky 3.0:aa.

Valitettava totuus ohjelmistokehityksen hinnasta ja sisällöstä on, ettei sitä voida tarkalleen tietää. Sen sijaan voit laittaa meidät selvittämään sen sinun puolestasi.

Uusia julkaisuja Integralin blogissa

Olemme digitaalisten ratkaisujen asiantuntijoita ja meillä on siitä paljon sanottavaa. Blogista löydät juuri nyt tuoreita näkemyksiämme, kuinka digitalisaatiota voi hyödyntää liiketoiminnassa ja mitä mahdollisuuksia se tuo mukanaan.

Digitalisointi muuttaa toimialoja. Säätilan muuttuessa talvea kohti esimerkiksi IoT-ratkaisuista hyötyy erityisesti rakennusala.

Muutosvauhti on kovaa. Ennen kuin uusia käytäntöjä voidaan edes harjoitella, on tunnistettava vanhat ja kenties pinttyneet toimintatavat. Hoksasiko kukaan arvostaa poisoppimisen taitoa?

Katso kaikki julkaisut »

Matkalla kohti itseohjautuvaa toimintamallia: Omajohtamisen polulla -podcast

Omajohtamisen polulla -podcastissa käsitellään ilmiöitä ja näkökulmia, joita syntyy, kun organisaatiot ovat matkalla kohti itseohjautuvampaa toimintamallia.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään suomalaista työelämää. Joitakin haasteita on vielä taitettavana, ennen kuin suomalainen työelämä on Euroopan parasta. Kuuntele Omajohtamisen polulla -podcastin jakso, vieraana on Työelämä 2020 -hankkeen Margita Klemetti.

Kuuntele podcast »

Ilmoittaudu webinaariin!

Itseohjautuva organisaatio – totta vai tarua?

15.09.2019 | 09:00 - 09:30

Työn murros on käynnissä ja työn tekemisen toimintatavat muuttuvat toimialasta riippumatta.
Merkittävinä muutosvoimina ovat teknologian nopea kehitys (mm. automaatio, robotiikka, tekoäly) sekä globalisaatio (riippumattomuus ajasta ja paikasta).

Mitä asioita yrityksen tulee ottaa huomioon?

Integral on yksi alan edelläkävijöistä ja olemme rakentaneet Omajohtamisen mallin, jonka avulla organisaatiot pääsevät ketterästi liikkeelle kohti modernia jaettua johtamisen tapaa.

Miltä työelämä näyttää tulevaisuudessa? Mitä ihmiset, tieto ja teknologia yhdessä ratkaisevat?

Webinaarissa keskustelevat Integralin operatiivinen johtaja Anne Ebeling ja työelämän uudistaja, sertifioitu Business Coach Elina Ali-Melkkilä.

Ilmoittaudu webinaariin » ( LinkedIn Event )

Markkinointi
Yhteystiedot
+358988627000
markkinointi@integral.fi

Digitaaliset palvelut

Yhdistä liiketoiminta ja teknologia tyylikkäällä tavalla. Teknologian avulla vapautat resurssejasi oleelliseen, vahvistat brändiäsi ja kehität liiketoimintaasi.

Tutustu palveluihimme

Kehitä, työskentele, mittaa ja ylläpidä ovat menestymisen avaimet.

Kiinnostuitko? Laita meidät asialle

Lähetä tästä yhteydenottopyyntö niin asia etenee. | Tietosuojaseloste »

Lisää tietoja
Vähennä tietoja
Mahtavaa! Viestisi on nyt matkalla meille.
Hitto! Jokin on pielessä. Yritä uudelleen tai soita meille +358 9 8862 7000