Integralin Ennakoiva- ja ylläpitoasiakkaat suojassa Petya-kiristysohjelmalta

28.6.2017

Petya-kiristysohjelma leviää nopeasti sisäverkoissa ja Kyberturvallisuuskeskus on saanut ilmoituksia myös Suomessa tapahtuneista tartunnoista.

Tämänhetkisten tietojen perusteella alkuperäinen tartunta on tapahtunut M.E.Doc -nimisen kirjanpito-ohjelmiston päivityksen kautta. Kirjanpito-ohjelmiston päivityspalvelin on murrettu ja se on määritelty jakamaan haittaohjelmaa päivityksenä.

Tartunnan jälkeen kiristyshaittaohjelma leviää sisäverkossa usealla eri tavalla, joten pelkkä koneiden päivitys ei täysin suojaa tartunnoilta. Haittaohjelma leviää erittäin aggressiivisesti myös päivitettyihin koneisiin hyödyntämällä koneella saatavissa olevia käyttäjätunnuksia. Samalla se saastuttaa muita sisäverkon laitteita, joihin voi kirjautua samoilla tunnuksilla. Tämän vuoksi erityisesti ylläpitotunnuksia sisältävät laitteet voivat saastuttaa nopeasti koko verkon.

Integralin Ennakoiva- sekä ylläpitoasiakkaat ovat suojattuina Petya-kiristysohjelmalta. Asiakkaillamme on käytössään kaikki tarvittavat ja ajantasaiset Microsoft-päivitykset sekä F-Securen tuotteet. Lisätietoa haittaohjelmasta löytyy Viestintäviraston sivuilta. 

 

 

« Paluu