Google rajoittaa suojaamattomien verkkosivujen näkyvyyttä

27.6.2017

Hakukone Googlen tavoitteena on saada kaikkien sivustojen liikenne https-suojatuiksi, joten se on alkanut estää suojaamattomien (http) sivujen listautumista hakutuloksissaan. Googlen omat palvelut ovat jo pitkään olleet https-protokollan takana. Uudistuksella on tarkoituksena parantaa koko verkon turvallisuutta suosimalla https-suojattuja sivustoja.

Suojaamattoman ja suojatun sivuston ero on käytännössä url-osoitteessa näkyvä http tai https. S-kirjain lyhenteenä kuvaa sanaa Secure eli turvallinen. Käytännössä tiedot salataan SSL (Secure Sockets Layer) menetelmän avulla. Sekä Google että eri verkkoselaimet (esimerkiksi Firefox ja Chrome) suosittelevat kaikkien verkkosivustojen suojaamista. Aiemmin https-alkuisia verkko-osoitteita näkyi lähinnä verkkokaupoissa sekä -pankeissa, joissa käyttäjän tai vastaanottajan antamat tiedot haluttiin suojata.

Miten nyt kannattaa toimia?

Sivustojen ylläpitäjillä on nyt oikea hetki lisätä omalle sivustolleen https-suojaus. Muutoksen voi tehdä ylläpitäjä itse tai sivustoa ylläpitävä ulkoinen taho. Siirtymä https-muotoon tarkoittaa käytännössä sivuston osoitteen muuttumista, jonka vuoksi tarvitaan 301-uudelleenohjaus. Tämä ohjaa käyttäjät automaattisesti vanhoista http-alkuisista linkeistä uusiin https-alkuisiin osoitteisiin.

Käymme tällä hetkellä läpi kaikkien kotisivuasiakkaidemme https-suojauksia. Otathan yhteyttä mikäli kotisivujen uudistaminen tai siirtäminen suojattuun protokollaan on ajankohtaista. Teemme jatkuvasti myös uusia tietoturvallisia ja nykyaikaisia sivustoja WordPress-julkaisualustalla. Saat kauttamme myös muita yrityksen myyntiä tukevia materiaaleja, kuten esitteitä ja videoita.

Https-suojattujen verkkosivujen hyödyt:

1. Hakukonenäkyvyys
Google käyttää sivustojen rankkausperusteena niiden turvallisuutta ja jatkossa sivujen näkyvyys heikentyy huomattavasti.

2. Tietoturva
Https-suojaus turvaa vierailijan ja www-palvelimen välistä liikennettä, jolloin suojauksesta hyötyy sekä verkkosivustollasi vierailevat kävijät että sivustosi.

3. Luotettavuus
Http-alkuisilla sivuilla vierailijaa varoitetaan Not Secure -merkinnällä. Varoitus heikentää luottamusta yritystäsi kohtaan ja vähentää sivustovierailujen määrää.

Lisätietoa aiheesta esimerkiksi Motherboardin sivuilla.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!