Integralin helmi – Olli

12.9.2018

Integralin toimistolla touhutaan päivittäin kaikenlaista mielenkiintoista, jolloin koneistoa pitää käynnissä monen eri alan osaajat. Kun kone temppuilee, verkko on hukassa tai sähköposti kiukkuaa, napataan hihasta Ollia, tuota Integralin lehmänhermoista järjestelmäasiantuntijaa.

Auton laseihin on laskeutunut kuura ja mittari painunut reippaasti pakkasen puolelle. Eletään helmikuuta 2013, kun Olli pakkaa tavaransa autoon ja kääntää nokan kohti Helsinkiä. Vaikka matkaa kotinurkilta Helsinkiin kertyy vain päälle nelisenkymmentä kilometriä, on muutos idyllisestä maalaismaisemasta huomattava.

Ollin tietojenkäsittelyopinnot Haaga-Heliassa etenivät vauhdikkaasti ja valmistuminen järjestelmäasiantuntijaksi koitti nopeammin kuin Olli itsekään osasi aavistaa. Oman alan hommia löytyi moniosaajalle heti ja muutaman mutkan jälkeen myös Integralin ovet avautuivat ammattitaitoiselle järjestelmien moniosaajalle keväällä 2018.

 

Helpparissa tunnetaan asiakkaat ja autetaan IT-ongelmissa

Ollin hommiin kuuluu paljon konkreettisia asiakastöitä, kuten Integralin helppariin vastaaminen. Asiakkaamme saavat asiantuntevaa apua IT-ongelmiin molemmilla kotimaisilla kielillä, liittyivät ne sitten työaseman oikeutteluun tai laitehankintoihin. ”Asiakkaiden kysymykset koskevat usein esimerkiksi verkkoasioita, ylläpitoa sekä sähköpostia. Paljon tulee myös konsultointiaiheisia kyselyitä esimerkiksi tietoturvan tasosta”, listaa Olli.

Toisinaan Espoon toimisto jää taakse ja lähdetään asiakaskäynnille ratkomaan sellaista ongelmaa, jota on vaikeaa hoitaa puhelimen välityksellä. ”Kenttätyöt ovat paitsi mielenkiintoisia myös monipuolisia. On mukavaa nähdä asiakkaat livenä, jolloin ääni puhelimen toisessa päässä saa kasvot”, Olli mainitsee.

”Töihin on kiva tulla ja tehtävänkuva on juuri sellainen mitä olen kaivannut; vaihtelevuutta sekä kehitysnäkymiä. Työnkuva vastaa täysin osaamistani ja parasta on, kun voin olla avuksi. Pääsen vaikuttamaan omaan työhöni ja opin samalla asiakkaiden liiketoimintahaasteista."

”Integral tukee täysin omia tulevaisuuden suunnitelmiani IT-alalla, ja tämä on se kullanarvoisin asia minkä voi kuulla”.

Vastapainoa työhommiin

Vapaa-ajallaan Ollilla riittää niin sanotusti hommaa, sillä kuntosaliharrastus lohkaisee ison osan viikosta. Lisäksi illat täyttyvät usein myös itsenäisestä opiskelusta kirjojen parissa. Ollilla on lisäksi pianonsoiton perustutkinto ja taitoja olisi hyvä ylläpitää myös musiikin saralla. Vapaa-aikaa kuluu myös elokuvaharrastuksen parissa, josta meinasi tulla Ollille ammatti.

”Unelmana olisi matkustella enemmän. Etenkin Australia ja Uusi-Seelanti kiinnostavat. Ollaan lisäksi mietitty matkaa Jenkkien halki”, Olli suunnittelee.

Tiesitkö tätä Ollista?

Hakenut Aalto-yliopistoon opiskelemaan elokuva- ja tv-käsikirjoitusta, jonne sai melkein jalan oven väliin. Innostus käsikirjoittamiseen syttyi vuosien elokuva-analysointien kautta. Betjänar också på svenska.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!