Integralin ja El & Siten kehittämä ÄLY-seuranta rakennustyömaille

3.10.2017

Käynnistimme yhteistyössä työmaasähköistyksen asiantuntija El & Siten kanssa pilottiprojektin, jossa Uuden lastensairaalan työmaalla mitataan ja seurataan sähkövirrankulutusta, kosteutta sekä lämpötilaa.

ULS:n työmaalla on yli 2 000 erilaista tilaa ja noin 45 000 kerrosneliömetriä. Kerroksia rakennuksessa on kymmenen ja kaikkiaan hanke on jaettu neljään työlohkoon. Työmaalle toimitetut kosteus- ja lämpöanturit sekä sähkövirranmittaus on kytketty esineiden ja asioiden internettiin eli IoT:hen. Kaikkia mitattavia suureita voidaan seurata kännykän tai tabletin välityksellä.

IoT-verkon kautta tietoa lähettävissä kosteus- ja lämpötila-antureissa on mittaavien antureiden lisäksi pieni radiolähetin ja antenni sekä teollinen litium-akku tai paristo. Antureiden asentamiseen tai käyttöön ei tarvita kaapelointeja, sähköä tai matkapuhelinverkkoa. Työmaalle on asennettu useita lämpötila- ja kosteusmittareita sekä älykkäitä sähkökaappeja.

”Meidän ei tarvitse juosta pitkin työmaata käsikäyttöisten, usein kömpelöiden mittareiden kanssa, kun anturit toimivat itsenäisesti valituissa kohteissa. Lisäksi nämä toimivat jopa kolme vuotta tietojen lähetystaajuudesta ja määrästä riippuen, joten ne kestävät pidemmänkin työmaa-ajan”, työmaan teknisen toimiston päällikkö Mikko Eskelinen kertoo. (Rakennuslehti, 30.9.2017)

Projektistamme julkaistiin artikkeli Rakennuslehdessä 30.9.2017. Pääset lukemaan koko artikkelin tästä. 
Lisätietoa projektista myös osoitteessa äly2.fi

 

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!