Palveluiden käyttöehdoista selviää tietojesi kohtalo

15.5.2018

Erilaiset sovellukset ja sivustot keräävät meistä jatkuvasti tietoja. Lisäksi kerromme itse tietojamme esimerkiksi sovellukseen rekisteröityessämme. Tietoja kerätään paljon automaattisesti, kuten minkälaista laitetta käytämme sekä kuinka ja missä paikoissa tiettyä palvelua hyödynnetään (tunniste-, loki- ja sijaintitiedot).

Yksittäisinä nostoina tiedot voivat tuntua mitättömiltä. Tietoja kuitenkin yhdistellään useista eri paikoista ja yhdessä ne voivat kertoa meistä paljon enemmän kuin mitä osaisimme odottaa.

Esimerkiksi verkkosivuvierailujen perusteella saadaan tietoa henkilön mieltymyksistä sekä mahdollisesta elämäntilanteesta. Näitä tietoja hyödynnetään jatkuvasti mm. digitaalisen mainonnan kohdentamisessa.

Yhteenveto suosituimpien palveluiden käyttöehdoista

Sivustojen ja palvelujen käyttöehdot vaikuttavat kuluttajan henkilötietojen suojaan eri tavoin. Palveluiden käyttöehdoista selviää annettujen ja kerättyjen tietojen kohtalo. Tietoja voi selvitellä esimerkiksi Viestintäviraston teettämästä yhteenvedosta, johon on kerätty suosituimpien verkkopalveluiden käyttöehdot.

Yhteenvetoon on koottu Google ja sen tarjoamat sovellukset, selaimet Edge, Firefox, IE, Chrome ja Safari sekä Bing, Facebook, Facebook Messenger, Instagram ja WhatsApp, Snapchat, Periscope, Twitter ja Jodel.

Käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen

Tiesitkö, että Google-tilin käyttäjänä tietojasi jaetaan muiden palvelujen kanssa enemmän kuin, jos surffailisit verkossa tilille kirjautumatta? Samoin esimerkiksi Tinderin käyttäjien on hyvä muistaa, että säilytettäviin tietoihin kuuluvat ainakin sijaintitiedot, joita sovellus kerää aina, kun sitä käytetään.

Lue aiheesta lisää Viestintäviraston uutisesta.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!