Suosituimmat ohjelmistokehityskielet sekä käytetyimmät ohjelmointikehykset Suomessa

19.7.2017

Tutkimus käytetyimmistä ohjelmointikielistä

Tutkimuksia maailmalla käytetyimmistä ohjelmointikielistä löytyy useita, mutta nyt myös kotimaisten yritysten suosimat ohjelmointikielet on kartoitettu. Ite wiki toteutti taannoin kyselytutkimuksen suomalaisille ohjelmistoyrityksille, jonka kautta kerättiin vastauksia käytetyimmistä ohjelmointikielistä sekä ohjelmointikehyksistä. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 101 yritystä it-markkinasta eri foorumeiden kautta.

Kyselyyn saapuneiden vastausten mukaan kymmenen suosituinta ohjelmointikieltä ovat:

1. Javascript, 2. PHP, 3. Java, 4. Python, 5. C#, 6. C++, 7. C, 8. Ruby, 9. Objective C, 10. Swift

kaytetyimmat-ohjelmointikielet-graafi

Kyselyn perusteella Javascript ja PHP ylsivät koodareitten laajimmin käyttämiksi ohjelmointikieliksi, kuitenkin Javascriptin ollessa selkeästi käytetyin. Javascipt onkin kehittänyt profiiliaan viime vuosina, sillä sitä ei vielä joitain vuosia sitten pidetty varsin vakavasti otettavana vaihtoehtona. Molemmat kielet ovat melko helposti opittavissa ja kummallakin vaihtoehdolla voidaan koodata vaativiakin sovelluksia. Noin 90 % markkinassa toimivista yrityksistä omaa Javascript-osaamista ja noin 80 % tuntee PHP-kehityksen.

Kyselyssä seuraavaksi käytetyimmiksi kieliksi nousivat Java, Python ja C#, joiden käytön tunnustaa hallitsevansa noin puolet markkinassa toimivista ja kyselyyn vastanneista yrityksistä.

Ohjelmointikehykset

Käytetyimmät ohjelmointikehykset sen sijaan ovat:

1. Node.js
2. Angular
3. React
4. React Native
5. Symfony
6. Laravel
7. Ruby on Rails
8. Django
9. Grails

Kyselyyn vastanneista ohjelmointiyrityksistä 50-60 % kertoo suosivansa Node.js-, Angular- ja React-ohjelmointikehyksiä. Sen sijaan 20-30 % vastanneista taloista hyödyntää React Native-, Symphony-, Laravel- ja Ruby on Rails-kehyksiä.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!