Töiden takana: Pekka

Avaamme muutamassa blogikirjoituksessa mitä kaikkea mielenkiintoista me täällä toimistolla ja kentällä touhutaan ja keiden toimesta.

Meidän Integralin vauhdikas porukka koostuu monen eri alan osaajasta ja moniosaajasta. Mikäli palvelimet reistailee, verkkoyhteydet pätkii tai sähköposti on jumissa, saa apua meidän järjestelmäarkkitehdiltämme Pekalta.

Pekan täyttäessä kymmenen, karisti muuttoauto Kalajoen hiekat taakseen ja suuntasi kohti aurinkoista Turkua. Tai oikeastaan Lietoa, jos nyt tarkkoja ollaan ja ollaanhan me. Pekan leppoisat lapsuuspäivät kuluivat Liedon niityillä ja notkelmissa. Vuodet vierivät kuin vesi Aurajoessa ja pian tuli aika pohtia jatko-opintoja.

Hyvä ruoka on ollut Pekan intohimo jo varhain, joten kokin ammatti tuntui nuoresta miehestä luontevimmalta vaihtoehdolta. Kuitenkin ajatus hieman teknisemmästä tai tietoteknisemmästä ammatista alkoi kiehtomaan ja lopulta hakupaperit lähtivät kohti Turun ammattikoulua ja ICT-asentajalinjaa.

Pian kävi ilmi, että valinta osui oikeaan. Ammattikoulun opettaja huomasi Pekan ilmiömäiset kyvyt ja houkutteli mukaan Taitajat-kilpailuun, joka on alle 21-vuotiaille tulevaisuuden huippuosaajille ja ammattilaisille suunnattu ammattitaitokilpailu. Pekka otti haasteen vastaan ja alkoi harjoittelemaan Tietokoneet ja verkot-sarjan kisaan. Niinhän siinä sitten lopulta kävi, että Pekka voitti koko kilpailun.

Ammattikoulun päätyttyä houkutteli Pekkaa pääkaupungin tuulet. Samoihin aikoihin kisattiin Euroskills, jossa Pekka osallistui Enterprise ICT Team Challengeen. Reissu ei ollut tälläkään kertaa turha, sillä mukaan tarttui toinen sija. Vielä myöhemmin Pekka osallistui Worldskills-kisaan, jossa teemana oli IT Network Systems Administration. Tästä kisasta muistoksi palkintohyllyyn jäi pronssimitali.

Muutaman mutkan ja vuoden jälkeen Pekan tie vei Metsänneidonkujan näköalahissiin ja suoraan neljänteen kerrokseen. Integralilla Pekan hommiin kuuluvat tietoverkkojen kehittäminen ja arkkitehtuurin muutokset, laitteiston uusiminen sekä kustannustehokkuuden löytäminen, niin meidän omien kuin asiakkaidemmekin verkkoprojekteissa. Pekka on lisäksi mukana pystyttämässä verkon valvontajärjestelmää.

”Integralilla on mukava työilmapiiri ja kivat työkaverit. Oon viihtynyt ja tuntuu siltä, että muutkin ihmiset viihtyy täällä. Esimiehet on reiluja.” tiivistää Pekka kokemuksensa Integralilla työskentelystä.

Työn ulkopuolella Pekka ilahtuu edelleen ruoanlaitosta ja hyvistä leffoista. Musamieheksikin Pekka ilmoittautuu ja osaa kuuleman mukaan soittaa kitaraa. Myös ääniteknologiahommat vievät osansa vapaa-ajasta sekä etenkin progressiivisen rokin keikat. Rok.

« Paluu

CONTACT US »
OTA
YHTEYTTÄ »

Jätä yhteydenottopyyntö

Palaamme asiaan pikimmiten!